lauantai 10. marraskuuta 2018

SaiPan A-nuoret

Nyt on hyvä hetki jälleen tänne kirjoitella, kun joukkueet ovat maaottelu tauolla. Viime vuonna aloitin kirjoittamaan seuran junioreista ja sain siitä sen verran paljon hyvää palautetta, että aion myös tänä vuonna heistä kirjoittaa. Erona vaan nyt, että otan yhden joukkueen kerrallaan. Ensimmäinen teksti käsittelee seuran A-nuoria, joita olen itsekin tällä kaudella päässyt paljon enemmän seuraamaan, kun nelosen ruutu palvelu alkoi syksyllä näyttämään kaikki nuorten sm-liigan ottelut. Lisäksi olen itsekin päässyt hieman uusiin kirjoitushommiin mukaan, kun aloitin syksyllä kirjoittamaan A-nuorten peleistä raportteja seuralle, kun heiltä tällainen tilaisuus annettiin. Olen ollut erittäin innoissani saamastani uudesta mahdollisuudesta, vaikka se on vähän tänne kirjoittelua verottanut. Mutta nyt itse asiaan.

A-nuorten sarjaa pelataan tällä kaudella samalla tavalla, kuin viime kaudella. Eli sarjassa pelataan ensiksi 18 joukkueen kaksinkertainen alkusarja jolloin jokainen joukkue pelaa 34 ottelua. Tämän jälkeen sarja jaetaan ylempään ja alempaan sm-sarjaan. Ylempään sarjaan menee 10 parasta alkusarjan joukkuetta ja alempaan sm-sarjaan loput 8 joukkuetta. Alemman jatkosarjan ensimmäinen pääsee mukaan keväällä pelattaviin pudotuspeleihin.

SaiPa on pelannut nyt alkusarjassa 23 ottelua ja kerännyt niissä 20 pistettä. Sarjataulukkossa joukkue on tällä hetkellä viimeinen eli 18. Joukkue on tehnyt sarjassa tähän mennessä 74 maalia, joka on sarjan seitsemänneksi eniten, mutta on päästänyt 100 maalia, joka on sarjan eniten. Tässä on siis ihan selkeä yksittäinen syy, miksi alku on sujunut heikosti. SaiPalla on tällä hetkellä kuitenkin vielä mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan, kun eroa sinne on tällä hetkellä 11 pistettä. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä joukkueella 11 ottelua. Mutta se vaati ehdottomasti tasaisempaa suoritusta pelistä toiseen joukkueelta.

Maalivahdeista ei tällä kaudella oikeastaan kukaan ole loistanut. B-nuorista täksi kaudeksi A-nuoriin noussut Laurynas Lubys on pelannut parhaiten, kun hän on pelannut 19 ottelua torjuntaprosentilla 88.61. Kristian Tamminen on pelannut 18 ottelua torjuntaprosentilla 88,58 ja seuraan täksi kaudeksi tullut Severi Auvinen on pelannut 9 ottelua torjuntaprosentilla 84.76. Itselleni on ollut ehdottomasti yllätys, miten hyvin Lubys on pystynyt ensimmäisellä kaudella vakiinnuttamaan paikkansa A-nuorten sm-sarjassa. Lisäksi täytyy sanoa, että Auvinen on hieman yllättänyt, kun ei ole mahtunut välillä joukkueeseen, vaan on hakenut peliaikaa B-nuorten joukkueesta.

Puolustajista tehokkain on Imatralta täksi kaudeksi A-nuoriin siirtynyt Santeri Airola, joka on tehnyt 17 ottelussa tehopisteet 0+10. +- tilasto on hänellä tällä hetkellä - 10. Rangaistusminuuteja Airollla on 10 minuuttia, joka on melko vähän puolustajaksi. Toiseksi tehokkain puolustaja on ollut liigassakin kokeilemassa käynyt Jacub Muller, joka on tehnyt 17 ottelussa tehopisteet 0+8. +- tilasto on hänellä tällä hetkellä - 4. Rangaistusminuuteja Muller on kerännyt 64 minuuttia. Kolmanneksi tehokkain puolustaja on ollut Leevi Karjalainen, joka on tehnyt 15 ottelussa tehot 2+3. +-tilasto on hänellä tällä hetkellä - 3. Rangaistusminuuteja Karjalaisella on tällä hetkellä 4 minuuttia, joka on myös todella vähän puolustajalle. Puolustajissa uskoinkin, että Airola tulee olemaan se joukkueen johtava puolustaja, kun seurasin hänen otteita viime kaudella Imatralla. Ehdottomasti SaiPan kannattaa miettiä pidemmän tähtäimen suunnitelma, ennen kuin mies viedään käsistä. Karjalainen on yllättänyt itseni täysin, kun ennakoin ennen kauden alkua joukkueeseen mahtumista. Hyvin on Karjalainen pelannut ja ottanut paikkansa pelaavasta kokoonpanosta. Suurin pettymys on ollut toinen ulkomaalainen puolustaja Maxime Jaquet, joka on käynyt useamman pelin lainassa Imatralla nuorten mestistä pelaamassa, kun ei ole mahtunut kokoonpanoon.

Hyökkääjistä joukkueen paras pistemies on ollut Jesse Hallikas, joka on tehnyt 23 ottelussa tehopisteet 10+13. Toiseksi paras pistemies on ollut Matias Mäntykivi, joka on tehnyt 21 ottelussa tehot 8+13 ja kolmanneksi eniten pisteitä on tehnyt Tsekkiläinen Jacub Wojnar, joka on tehnyt 20 ottelussa tehot 11+7. Hyökkääjissä ei pisteiden valoissa ole yllätyksiä. Osasinkin odottaa, että Hallikas tulee olemaan joukkueen johtavia pelaajia, kun pelaa viimeistä kautta A-nuorten riveissä. Mäntykivi on ehdottomasti SaiPan omia lupaavia tulevaisuuden nimiä, ja siksi tällä hetkellä maajoukkueen mukana oleva hyökkääjä onkin lunastamassa häneen kohdistuvia odotuksia. Yhden nimen haluan tähän loppuun vielä nostaa eli Jesse Viskari on pelannut todella hyvää ensimmäistä kautta A-nuorten sm-sarjassa. Viskari on tehnyt 23 ottelussa tehot 11+6 ja on joukkueen neljänneksi paras pistemies. Onkin ollut hienoa nähdä, miten Viskari on pystynyt ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin nuorten mestiksestä A-nuorten sm-sarjaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti