torstai 13. joulukuuta 2018

Hyökkäykseen uusia nimiä

SaiPan hyökkäys on vahvistunut viime aikoina kahdella uudella nimellä, toinen paluumuuttaja ja toinen täysin uusi nimi. Seuraavassa ajatuksia heistä.

SaiPa ilmoitti 26.11.2018 hankkineensa tämän ja ensi kauden sopimuksella kannattajille tutun hyökkääjän Mikael Kurosen. Kuronen tuli SaiPaan Tsekin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta HK Vsetin joukkueesta jossa aloitti tämän kauden. 18 ottelussa Kuronen teki tehopisteet 3+5. Kuronen pelasi edellisen kerran SaiPassa vuosina 2014-2017, jonka jälkeen hän palasi viime kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa Tampereen Ilvekseen. Siellä rooli jäi kuitenkin odotettua pienemmäksi ja matka jatkui loppukaudeksi Ruotsin Allsvenskaniin IK Oskarhamnin joukkueeseen. Ruotsissa Kuronen teki loppukaudella 19 ottelussa tehot 2+3.

Mitä Kuronen tuo SaiPan hyökkäykseen

Pisteiden valossa SaiPasta lähdön jälkeen Kurosella on mennyt heikommin ja siksi paluu tuttuun ympäristöön oli varmasti hyvä päätös. Kuronen on pelaaja, josta tuli yksi suosikkini jo edellisellä visiitillä. Kuroselta voidaan odottaa illasta toiseen joukkueen eteen täysillä taistelevaa pelaajaa sekä hyvää alivoiman tappajaa.  Lisäksi oikean puolen kätisyys antaa myös vaihtoehtoja ylivoimalle valmennukselle. Kuronen on tähän mennessä pelannut SaiPassa 5 ottelua ilman tehopisteitä, kun pelipaikka on ollut 2-3 ketjussa. Paikkoja maalintekoon Kurosella kyllä on ollut ja uskon, että maalejakin alkaa syntymään tuolla työmäärällä.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/25496/mikael-kuronen


Tänään SaiPa ilmoitti vuokraavansa Jypistä loppukaudeksi hyökkääjän Micke Saaren. 24-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella pelannut liigassa Jypin riveissä 12 ottelua tehopistein 0+1 ja mestistä KeuPan joukkueessa 4 ottelua tehoin 1+0.  Saari on SaiPan päävalmentaja Tero Lehterälle tuttu pelaaja, kun hän pelasi Lehterän alaisuudessa Bluesin A-nuorissa kaudella 2014-2015 ja teki 48 ottelussa tehot 22+35.

Saari tuo SaiPaan tällä hetkellä hyökkäykseen kaivattua leveyttä, kun loukkaantumisten takia poissa hyökkäyksestä ovat Topi Nättinen, Anssi Löfman, Roy Radke ja Ahti Oksanen. Lisäksi Santeri Virtanen lähtee loppuviikosta U20 vuotiaiden MM-kisoihin Kanadaan.  Saaren sopimus loppuu tähän kauteen Jypin kanssa ja jos loppukausi menee hyvin SaiPassa, ei varmasti ole pois suljettua, ettei miestä nähtäisiin myös ensi kaudella varsinkin kun Lehterä jatkaa päävalmentajana.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/56775/micke-saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti