tiistai 6. syyskuuta 2016

Jatkopaikka varmistui

CHL pelit jatkuivat SaiPan osalta ensimmäisellä kotipelillä kun vastaan luisteli jälleen Luulaja Ruotsista. Panokset olivat SaiPan kannalta isot, kun joukkue tarvitsi 1 pisteen jatkopaikan valmistamiseksi. Vastustaja Luulaja tarvitsi myös kipeästi pisteitä, koska se oli lohkon viimeisenä 1 pisteellä.

Luulaja saikin otteluun vahvan alun ja onnistui jo ensimmäisessä erässä tekemään avausmaalin. Vaikka avauserä mentiin Luulajan hallinnassa ei enempää maaleja kuitenkaan nähty. Toisessa erässä Luulaja onnistui lisäämään jo johtoa 2-0 ja näytti jo siltä, että SaiPalle jäi pisteen metsästys seuraavaan otteluun. Kolmas erä näytti kuitenkin sen, että koskaan ei kannata luovuttaa, ennen kuin päätös summeri soi. Koko pelin pirteästi pelannut Curtis Hamilton onnistui ohjaamaan kiekon ohi hölmistyneen Luulaja maalivahdin Lassinatin ja kaventamaan tilanteen 1-2. Tästä kotijoukkue sai lisää virtaa ja lisäsi selvästi luistelua, mikä sai Luulajan peliä sekaisin. 3 erän viimeisellä minuutilla SaiPa sai haluamansa ylivoiman, kun Luulaja puolustaja Ilari Melart otti typerän väkivaltaisuus jäähyn maalin edessä. SaiPa otti tietenkin Markkasen pois maalilta ja haki ylivoima maalia 6 pelaajalla. Ylivoimaa ei kauan tarvinnut pelata, kun SaiPa onnistui pienellä onnellakin tasoittamaan pelin, kun kiekko meni maaliin Eetu Kosken nilkan kautta. Varsinaisen peliajan päättyessä tasan, tarkoitti se sitä, että SaiPa jatkaa pelejä CHL:ssä. Toisen jatkopaikan lohkosta ratkaisevat Luulaja ja Eisbären Berlin. Pelin päättyessä tasan, mentiin jatkoerään hakemaan ratkaisua 3 vs 3. Ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt ja lähdettiin ampumaan voittomaalikilpailua. Markkanen näytti maalilla taas miksi on sarjan parhaita maalivahteja. Kukaan Luulajan pelaajista ei onnistunut tekemään maalia Markkasella ja kun SaiPalta onnistui Matti Järvinen tekemään maalin voitti SaiPa ottelun.

SaiPalla on vielä mahdollisuus ratkaista lohkovoitto, kun se pelaa lauantaina toisen kotiottelun ja vastaan tulee Eisbären Berlin vastaan. Ensimmäinen CHL peli keräsi Kisapuistoon 2 600 katsojaa. Toivottavasti toisessa pelissä on yhtä paljon tai vaikka enemmänkin. Olen erittäin innoissani, että SaiPa onnistui tästä lohkosta jatkopaikan ottamaan. Oli nimittäin yksi tämän vuoden kovimpia lohkoja CHL:ssä. Tämä palveli varmasti paljon paremmin joukkuetta alkavaan liigakauteen, kuin tavalliset harjoituspelit. Toivottavasti SaiPa saa jatkossakin lunastettua paikan tähän sarjaan.
Seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan 12.9.2016 klo 13. Nyt tiedetään jo, että seuraavan kierroksen pelipäivä ovat 4.10.2016 ja 11.10.2016.