lauantai 4. elokuuta 2018

SaiPan A-nuorten kesärinki osa 1

SaiPa on julkaissut A-nuorten kesäringin, josta tulee koostumaan ensi kauden joukkue. Käyn seuraavaksi läpi maalivahdit ja puolustajat vähän omilla kommenteilla lisäten.

MAALIVAHDIT

Aleksi Pöppönen: 19-vuotias maalivahti pelasi viime kaudella SaiPassa A sm-sarjaa 5 ottelua torjuntaprosentilla 66,7. Jotenkin on sellainen tunne, että Pöppönen on se maalivahdeista, joka ei tule joukkueessa kesän jälkeen jatkamaan vaan joutuu etsimään pelipaikkaa muualta.

Severi Auvinen: 17-vuotias maalivahti siirtyy SaiPaan Espoosta Bluesin junioreista. Auvinen pelasi viime kaudella  B sm-sarjassa 26 ottelua torjuntaprosentilla 91,8. Lisäksi Auvinen pääsi kokeilemaan A-nuorten mestistä Blues Akatemia joukkueessa yhden ottelun verran torjuntaprosentilla 92,1. Auvinen tulee olemaan ehdottomasti ensi kauden joukkueessa ja kilpailee ykkösmaalivahdin paikasta.

Kristian Tamminen: 18-vuotias maalivahti pelasi jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 25 ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Lisäksi Tamminen kävi pelaamassa yhden ottelun B-nuorten sm-sarjassa torjuntaprosentilla 93,2. Myös Tamminen tulee lähtökohtaisesti kuulumaan ensi kauden joukkueeseen ja kilpailee Auvisen kanssa 1.maalivahdin paikasta. Seurasin Tammista viime kaudella jonkin verran ja näen hänessä samanlaista potentiaalia, mitä Westerholmissa on.

Laurynas Lubys: 17-vuotias liettualais maalivahti pelasi viime kaudella B mestis karsinnoissa SaiPassa 11 ottelua torjuntaprosentilla 94,0 ja B-nuorten sm-sarjassa 13 ottelua torjuntaprosentilla 91,6. Laurynas oli ehdottomasti yksi viime kauden B-nuorten menestyksen kulmakiviä. Laurynas aloittaa kuitenkin vasta ensimmäisen kauden A-nuorten liigassa ja uskonkin, että hänelle kannattaisi hakea peliaikaa Imatralta A-nuorten mestiksestä.

PUOLUSTAJAT

Jani Pirinen: 20-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 40 ottelua tehopistein 2+7. Vähän yllätyin, että Pirisen nimi löytyy listalta, koska mielestäni ei voi ensi kaudella pelata joukkueessa, jos ei ole sopimusta tehnyt SaiPan edustusjoukkueen kanssa. Nimeä ei kuitenkaan vielä tällä hetkellä listalta löydy. Asiaa selvinnee lähempänä kauden alkua.

Rene Sandås: 20-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 31 ottelua tehopistein 1+2. Lisäksi Sandås kävi pelaamassa Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä 9 ottelua tehopistein 1+0. Sandås tulee ehdottomasti kuulumaan ensi kauden puolustukseen.

Jesse Holopainen: 19-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 34 ottelua tehopistein 1+3. Lisäksi Holopainen kävi pelaamassa Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä 6 ottelua ja teki siellä 0+1. Holopainen pelasi viime kaudella myös B-nuorten sm-sarjassa 7 ottelua tehopistein 0+2. Näkisin, että myös Holopainen tulee kuulumaan ensi kauden puolustukseen

Kasperi Torikka: 19-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 39 ottelua 3+22. Lisäksi Torikka pelasi edustusjoukkueen riveissä Liigaa 3 ottelun verran ilman tehopisteitä. Torikka kävi myös pelaamassa B-nuorten sm-sarjassa 5 ottelua ja teki siellä 2+2. Torikka tulee ehdottomasti kuulumaan ensi kauden kärkipuolustajiin joukkueessa,jolta odotetaan myös pisteitä. Lisäksi uskon, että Torikka pääsee hakemaan myös kokemusta miesten peleistä Imatralta mestiksestä.

Waltteri Vahla: 18-vuotias puolustaja pelasi jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 25 ottelua tehopistein 0+1. Puolustajalle kertyi pelejä myös B-nuorten sm-sarjassa 4 ottelua tehopistein 0+1. Vahla kävi myös Imatralla lainassa pelaamassa nuorten mestistä 2 ottelua ja teki tehopisteet 0+1. Uskon, että myös Vahlalla on melko vahvasti paikka ensi kauden joukkueessa.

Eetu Sarell: 17-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 33 ottelua tehopistein 0+6. Lisäksi Sarell pelasi myös B-nuorten sm-sarjassa 18 ottelua tehopistein 1+7. Sarell on erittäin mielenkiintoinen nimi tulevaisuutta ajatellen ja tulee erittäin suurella todennäköisyydellä kuulumaan ensi kauden puolustukseen. Toivottavasti kehitys jatkuu samaa mallia, niin SaiPalle on tästä miehestä vielä paljon iloa tulevaisuudessa.

Santeri Airola: 18-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä 40 ottelua tehopistein 6+25. Tästä nimestä olin erittäin iloinen, että löytyi listalta. Airola on tulevaisuuden puolustaja, joka SaiPan kannattaisi kiinnittää mahdollisimman nopeasti, ennen kuin joku isompi seura vie. On kehittynyt viime vuosina huimasti eteenpäin ja jos kehitys jatkuu samanlaisen SaiPa saisi tästä erittäin tulevaisuuden pelaajan. Pitäisi ehdottomasti kuulua ensi kauden joukkueeseen.

Joonas Laitinen: 18-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella SaiPassa B-nuorten mestis karsinnoissa 23 ottelua tehopistein 5+16. Lisäksi Laitinen pelasi B-nuorten sm-sarjassa 16 ottelua tehoin 0+2. Laitinen on vähän rajatapaus, mahtuuko ensi kauden joukkueeseen ja olisikin ehkä parempi Laitiselle pelata kausi Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä lainalla.

Maxime Jaquet: 20-vuotias Sveitsiläinen puolustaja siirtyy SaiPaan kotimaasta Gotteronin A-nuorten joukkueesta. Puolustaja pelasi siellä A-nuorten sarjassa 44 ottelua tehopistein 2+16. Jaquet on 179 cm ja 72 kg puolustaja, eli ei siis kovin fyysinen puolustaja kyseessä, vaan vahvuudet näyttäisivät olevan kiekollisella puolella. Tätä miestä pitää ehdottomasti seurata ensi kaudella tarkemmin.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/236815/maxime-jaquet

Jakub Muller: 18-vuotias Tsekkiläinen puolustaja siirtyy SaiPaan kotimaastaan Rytiri Kladnon joukkueesta. Muller pelasi viime kaudella 42 ottelua ja teki tehot 2+16. Muller on 188 cm ja 91 kg, eli melko isokokoinen ja fyysinen puolustaja näyttäisi olevan kyseessä, jolta onnistuu kiekollinen peli. Tämä on myös erittäin mielenkiintoinen uusi tuttavuus, ja mielenkiintoista nähdä miten tulee Suomen liigassa pärjäämään.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/274070/jakub-muller

Konsta Tuisku: 19-vuotias puolustaja siirtyy SaiPaan Jyp A-nuorten joukkueesta, jossa pelasi viime kaudella 20 ottelua tehopistein 0+3. Lisäksi Tuisku kävi pelaamassa A-nuorten mestistä Diskoksen riveissä 5 ottelun verran tehoin 0+2. En tiedä onko tässä jonkinlainen tryout, mutta tuntuu että vaikea on mahtua suoraan tuohon puolustukseen. Jos jää Lappeenrantaan, uskon että tulee ainakin osan kaudesta pelaamaan Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/397989/konsta-tuisku

Leevi Karjalainen: 18-vuotias puolustaja siirtyy SaiPaan Helsingistä Jokereista. Karjalainen pelasi viime kaudella  B-nuorten sm-sarjassa 32 ottelua tehopistein 6+7. Karjalainen on vähän samanlainen tapaus, kuin Tuisku, että jos ei pelipaikkaa Lappeenrannasta saa, voisi hyvä vaihtoehto olla pelata Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä isossa roolissa.

Tilastot

 https://www.eliteprospects.com/player/397017/leevi-karjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti