lauantai 25. elokuuta 2018

SaiPan pelatut harjoitusottelut

SaiPa on nyt pelannut 4 täysimittaista harjoitusottelua. Jäljellä on vielä 2 ottelua, kun SaiPa pelaa Imatran Ketterää ja Kuopion Kalpaa vastaan. Seuraavaksi lyhyt yhteenveto jo pelatuista otteluista sekä muutama havainto pelaajista.

SaiPa aloitti harjoitusottelut 10.8.2018 KHL joukkue Severstal Cherepovetsia vastaan. SaiPa aloitti ottelun erittäin vauhdikkaasti ja Severstal oli pitkiä aikoja pinteessä SaiPan energisen luistelun kanssa. Mitä pidemmälle ottelu kuitenkin eteni, sitä paremmin Severstal pääsi otteluun mukaan ja vahvan kolmannen erän ansiosta voitti ottelun 3-2. SaiPan maalinteossa onnistuivat Elmeri Kaksonen ja Tyler Morley. SaiPan maalilla pelasi täksi kaudeksi Lappeenrantaan siirtynyt Karolus Kaarlehto, joka torjui ottelussa 19 laukausta. Severstalin maalilla Furch torjui peräti 36 laukausta.

SaiPa jatkoi harjoitusotteluita 17.8.2018 Imatralla pelatussa Bauer-turnauksessa. Ensimmäisessä ottelussa SaiPa sai vastaan Kouvolan KooKoon. Erittäin maali rikkaan ottelun voitti SaiPa maalein 5-3. SaiPan maalinteossa onnistuivat Kaksonen, Tanus (2) Autio ja Muller. SaiPan maalilla Tuohimaa torjui 32 kertaa ja KooKoon maalilla Järvenpää 29 kertaa. Päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen, että vauhtia oli välillä enemmän, mitä järkeä molemmilla joukkueilla sekä erittäin sekava tuomarilinja, josta ainakin SaiPa kärsi jonkun verran.

Bauer-turnauksessa SaiPan ottelut jatkuivat 18.8.2018 finaalissa Mikkelin Jukureita vastaan. SaiPa voitti vähämaalisen ottelun niukasti 2-1. Maalinteossa onnistuivat Nikko ja Radke. SaiPan maalilla pelivuoron saanut Westerholm torjui 21 laukausta. Jukureiden maalilla torjunut Aho merkkasi 19 torjuntaa. Ottelussa nähtiin varmasti tämän harjoituskauden komein maali Kunyk toimesta, kun keskialueella kiekon saanut Kunyk pujotteli 3 Jukuri pelaajan välistä hyökkäykseen ja syötti takatolpalle Radkelle, jolla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Näin ollen SaiPa otti Bauer-turnauksen voiton.

23.8.2018 SaiPa pelasi Kisapuistossa harjoitusottelun Kuopion Kalpaa vastaan. SaiPa on kolmannen voiton putkeen, kun KalPa kaatui maalein 5-4. SaiPan maalit viimeisteli Koho,Sneck,Morley,Goodwin ja Kaksonen. SaiPan maalilla Tuohimaa torjui 33 kertaa ja Kalpan maalilla Hovinen 13 kertaa. Itse en paikalla peliä ollut katsomassa,mutta paikkalla olleiden mukaan peli oli SaiPalta harjoituskauden huonoin ja Tuohimaan hyvä peli pelasti SaiPalle voiton.

Harjoituskauden pistepörssi

Elmeri Kaksonen 3+1
Tyler Morley 2+2
Jonatan Tanus 2+1
David Goodwin 1+2
Jacub Muller 1+2
Jere Sneck 1+1
Topi Nättinen 0+2
Kalle Maalahti 0+2
Vladimir Denisov 0+2
Anssi Löfman 0+2
Erik Autio 1+0
Joni Nikko 1+0
Roy Radke 1+0
Ville Koho 1+0
Cody Kunyk 0+1
E.Oksanen 0+1
Virtanen 0+1
Kojo 0+1


Muutamia huomioita pelaajista harjoitusotteluissa

- Tuohimaa jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Rauhallista tekemistä pelistä toiseen ja antaa SaiPalle mahdollisuuden voittoon joka ilta. Tulee olemaan liigan kärkimaalivahteja myös tällä kaudella.

- Tyler Morley: uusi hyökkääjä on tehnyt alusta lähtien vaikutuksen. Erittäin nopea hyökkääjä pystyy luomaan luistelulla tilanteita SaiPalle jatkuvasti. Lisäksi pienestä koostaan huolimatta Morley tykkää taklata hanakasti ja pelaa muutenkin fyysisesti kulmissa. Lisäksi Morley pelaa erittäin suoraviivaisesti kanadalaiseen tyyliin aina maalille ja pyrkii pääsemään irtokiekkoihin. Lisäksi ylivoimissa Morley tuntuu tykkäävän pyörittää peliä ja järjestää maalipaikkoja. Hyökkääjältä voidaan ainakin harjoitusotteluiden perusteella odottaa pisteiden valossa hyvää kautta.

- Jacub Muller: nuori 19-vuotias puolustaja tuli alunperin A-nuorten rinkiin. Lehterä kuitenkin halusi nähdä miehen taidot ja nosti hänet mukaan harjoitusotteluihin. Muller on pelannut erittäin ennakkoluulottomasti ja on antanut hyvät näytöt valmennukselle. Isokokoinen puolustaja ei pelkää mennä tilanteisiin, mutta virheitä vielä tulee lähinnä, koska ei ymmärrä valmennuksen ohjeita. Nyt on todistanut kuitenkin sen, että taistelee jopa liigan puolustukseen mahtumisesta täysillä muiden kanssa.

- Roy Radke: odotin innolla, miten paljon Radke on mennyt eteenpäin, kun oli kesän SaiPan mukana harjoittelemassa. Itselleni on kuitenkin edelleen pettymys, että ei ole silmiinpistävää parannusta tapahtunut. Edelleen luistelu melko kankeaa mikä on Lehterän nopeassa pelityylissä silmiinpistävää. Aika vaikea vieläkin sanoa, mitä mieheltä voidaan ensi kaudella todellisuudessa odottaa.

- Anssi Löfman: Vaikean viime kauden jälkeen Löfman on päässyt jälleen pelikuntoon. Terveenä on erittäin iso palanen tuota joukkuetta. Pelaa tunnollisesti molempiin suuntiin ja johtaa joukkuetta esimerkillään. Harjoitusotteluissa on löytynyt ketju Nättinen-Löfman-Tanus, joka on toiminut erittäin mallikkaasti. Siinä olisi kaudelle jo valmis ketju. Toivon kädet ristissä, että Anssi saisi pelata terveenä, koska niin paljon hänestä on iloa joukkueelle.

Emil Oksanen : tämänkin hyökkääjä on jäänyt vielä harjoitusotteluiden perusteella hieman arvoitukseksi. Omaa kyllä hyvän laukauksen, mutta on melko vähän päässyt käyttämään sitä. Lisäksi huomaa, että fysiikan kanssa on vielä paljon tekemistä, että pääsee samalle tasolle muiden kanssa. Ymmärrän kyllä, että hyppy yliopistosarjasta miesten sarjaan ei ole helppo. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Oksanen pystyy parantamaan kauden edetessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti