lauantai 14. heinäkuuta 2018

SaiPan harjoitusottelut

SaiPa pelaa kaudella 2018-2019 harjoitusotteluita 6 kappaletta. Vastaan tulee niin Liigan, KHL:n kuin mestiksenkin joukkueita. Pyrin seuraavassa käymään hieman läpi tulevia harjoitusotteluita.


SaiPa avaa harjoitusottelut perjantaina 10.8.2018 klo 16 Kisapuistossa KHL seura Severstal Cherepovetsia vastaan. Severstal pelaa KHL läntisessä konferenssissa. Viime kaudella Severstal sijoittui runkosarjassa 8. ja tippui ensimmäisellä playoff kierroksella SKA:lle suoraan 4-0 otteluvoitoin.

Seurattavat pelaajat: Joukkueessa ei näyttäisi ensi kaudella pelaavan yhtään suomalaista ainakaan tällä hetkellä. Kuitenkin muutama erittäin tuttu nimi joukkueesta löytyy. Kanadalainen hyökkääjä Zach Boychuk on siirtynyt täksi kaudeksi Severstal riveihin Slovan Bratislavasta. Boychuk muistetaan kuitenkin parhaiten NHL:stä Carolinan joukkueesta. Boychuk ura ei kuitenkaan missään vaiheessa ottanut kunnolla tuulta alle NHL:n puolella.

Toinen mielenkiintoinen nimi löytyy tolppien välistä, kun Tsekin maajoukkueen maalivahti Dominik Furch siirtyy täksi kaudeksi Severstal riveihin Avargard Omskin riveistä. Furch pelasi viime kaudella Omskissa 47 ottelua torjuntaprosentilla 92,6. Furch tulee varmasti olemaan Severstal ensi kauden tärkeimpiä pelaajia.


Perjantaina 17.8.2018 SaiPa osallistuu Imatralla järjestettävään Bauer-turnaukseen. Siellä SaiPa pelaa klo 16.00 alkavassa ottelussa Kouvolan KooKoota vastaan. KooKoo jäi viime kaudella Liigan runkosarjassa 14 eikä siis selviytynyt playoffeihin. SaiPa ja KooKoo pelaavat tässä turnauksessa jo kolmat7ta kertaa, mutta itseäni ainakin ärsyttää, että taas pelataan harjoitusottelu KooKoota vastaan, kun mielestäni runkosarjassa nämä joukkueet kohtaavat ihan riittävästi. Ymmärrän toki järjestäjien puolesta, että halutaan näin saada mahdollisimman paljon yleisöä paikalle.

Seurattavat pelaajat : KooKoo on saanut muutaman erittäin mielenkiintoisen pelaajan, joita ainakin itse meinaan seurata. Puolustukseen KooKoo hankki aiemmilta vuosilta Tapparasta tutun puolustajan Alexander Bonsaksen. Puolustaja pelasi viime kaudella Saksan pääsarjassa Iserlohn Roostersin joukkueessa, jossa teki 40 ottelussa tehot 1+8. Lisäksi Bonsaksen oli mukana Norjan maajoukkueessa keväällä pelatussa MM-turnauksessa.

Toinen mielenkiintoinen nimi löytyy hyökkäyksestä, kun KooKoo hankki keväällä Allsvenskanista Timrån joukkueesta hyökkääjän Erik Karlssonin. Karlsson pelasi viime kaudella Timrån paidassa 52 ottelua ja tekin tehopisteet 9+19. Jos olen oikein ymmärtänyt tulee Karlsson tulee saamaan kärkiketjujen roolia ja odotukset ovat sen mukaiset. Saa nähdä, miten tämä Allsvenskan haku tulee onnistumaan Liigassa.


Lauantaina 18.8.2018 SaiPa pelaa Bauer-turnauksen toisen ottelun klo 15.00 Mikkelin Jukureita vastaan. Jukurit jäi viime kaudella Liigan runkosarjassa 13 eikä myöskään selviytynyt Liigan pudotuspeleihin.  Jukurit on erittäin mielenkiintoista nähdä uuden päävalmentajan Pekka Kangasalustan johdolla.

Seurattavat pelaajat: Jukurit ovat tulevalle kaudelle saaneet muutaman sellaisen pelaajan, joita ehdottomasti kannattaa seurata.  Hyökkääjä Joona Jääskeläinen siirtyi Mestiksestä Imatran Ketterän riveistä ensi kaudeksi takaisin liigaan ja Jukureihin. Jääskeläinen pelasi erittäin vakuuttavan kauden pisteiden valossa Imatralla, kun hän teki 46 ottelussa tehot 30+31. Uskonkin, että Jääskeläinen tulee alusta asti saamaan iso vastuuta Mikkelissä ja onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö hän tällä kertaa vakinnuttamaan paikkansa Liigassa.

Toinen myös erittäin hyvä hankinta Jukureilta oli hyökkääjä Janne Tavi.  Tavi pelasi viime kaudella Kalpan riveissä 60 ottelua ja teki tehopisteet 10+17. Tavi on Jukureille varma 30 p mies, koska tulee varmasti pelaamaan isossa roolissa tuossa Hyökkäyksessä. Olisin ilomielin ottanut Tavin takaisin SaiPaan In, jos olisi ollut mahdollista.


Torstaina 23.8.2018 klo 18.30 SaiPa kohtaa Kisapuistossa Kuopion  KalPan.  Päävalmentaja Sami Kapasen luotsaama joukkue tuli viime kaudella runkosarjassa 6, mutta kausi loppui playoffien ensimmäisellä kierroksella Tapparalle otteluvoitoin 4-2. Kausi meni kuitenkin Kuopiossa positiivisissa merkeissä ja odotukset alkavalle kaudelle ovat varmasti hieman suuremmat.

Seurattavat pelaajat:  SaiPalaisille hyvin tuttu puolustaja Lasse Lappalainen siirtyi takaisin kotikonnuilleen ja KalPan paitaan. Lappalainen oli SaiPan tehokkaimpia puolustajia, kun hän teki viime kaudella 57 ottelussa tehopisteet 5+20. Lappalainen tulee lähtökohtaisesti korvaamaan Riikolan jättämän aukon puolustuksessa ja uskon, että Lappalaisesta tulee olemaan paljon iloa KalPan kannattajille.

Hyökkääjistä on pakko poimia 5 vuoden sopimuksella KHL:stä paluun tehnyt Jaakko Rissanen. Rissanen pelasi viime kaudella Vityaz Podolskin riveissä 21 ottelua tehoin 2+6 ja sen jälkeen hänet myytiin Kunlun Red Star joukkueesseen loppukaudeksi, jossa hän teki 25 ottelussa 2+1. Epäonnistuneen KHL reissun jälkeen uskon, että Rissasella on näyttöhaluja ja halu palata takaisin sinne 40 p tasolle.


Perjantaina 31.8.2018 SaiPa pelaa harjoitusottelun Imatralla mestis joukkueen Ketterää vastaan. Ketterä pelasi viime kaudella mestiksessä erittäin hyvän kauden sarjanousijana, kun se sijoittui runkosarjassa 3. Playoffeissa tie kuitenkin katkesi ensimmäiselle kierrokselle, kun Jokipojat olivat parempia otteluvoitoin 4-0. Kausi oli kuitenkin erittäin onnistunut ja odotukset tulevalle kaudelle ovat varmasti vielä kovemmat kannattajilla.

Seurattavat pelaajat: Imatralaiset ovat saaneet erittäin hyviä hankintoja lähteneiden tilalle. Ensimmäinen mielenkiintoinen seurattava on hyökkääjä Valtteri Lipiäinen. SaiPan kasvatti pelasi viime kaudella mestistä 50 ottelua ja teki tehopisteet 11+29. Lisäksi Lipiäinen pääsi kokeilemaan Liiga vauhtia Pelicansin riveissä 2 ottelun verran ilman tehopisteitä.  Lipiäinen tulee lähtökohtaisesti korvaamaan Joona Jääskeläisen jättämän aukon. Isot on saappaat, jotka hänen pitäisi täyttää, mutta näen hänessä paljon potentiaalia tulevaisuuden liigapelaajaksi.

Toinen mielenkiintoinen hankinta Imatralaisilta on hyökkääjä Aku Kestilä. Hyökkääjä pelasi viime kaudella useassa seurassa niin liigassa kuin mestiksessä.  Kestilä pelasi Kärpissä 14 ottelua tehoin 0+1. Lisäksi Kestilä kävi lainalla mestiksessä Kokkolan Hermeksen riveissä, jossa pelasi 22 ottelua tehopistein 9+15. Lisäksi hyökkääjä kävi lainalla myös Liigassa 2 ottelun verran ilman tehopisteitä, kunnes siirtyi loppukaudeksi Lahteen Pelicansin joukkueeseen, jossa pelasi 10 ottelua tehopistein 3+3.  Kestilä tulee Ketterään hakemaan isoa roolia, ja myöskin ehjää kautta. Uskon, että Kestilä tulee yllättämään monet jääkiekon seuraajat Imatralla ja nousee monen suureksi suosikiksi.


Perjantaina 7.9.2018 SaiPa pelaa viimeisen harjoitusottelun Kuopiossa KalPan vieraana. Nämä joukkueet kohtaavat siis toisen kerran harjoituskaudella. Koska kävimme jo KalPan seurattavat pelaajat läpi, nostan tähän SaiPasta seurattavat pelaajat.

Seurattavat pelaajat:  puolustaja Erik Autio on varmasti monelle vielä tuntematon nimi, mutta itse meinaan todella suurella mielenkiinnolla seurata häntä. Autio tulee olemaan Robin Salon kanssa varmasti se puolustuksen mielenkiintoisimmat nimet. Miten nuoret pystyvät ottamaan vastuuta, jonka Lehterä heille varmasti tulee antamaan.

Toinen mielenkiintoinen seurattava on ehdottomasti hyökkääjä Tyler Morley.  Tuomenoksan hankinnat ovat olleet todella vakuuttavat tähän asti ja uskon että Morley menee tuon listan jatkoksi. Hyökkääjää ollaan lähtökohtaisesti ajateltu 1-2 ketjuun ja pisteitä odotetaan myös näin ollen syntyvän. Voi viedä Kunyk kanssa SaiPan keväällä vielä pitkälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti