sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kausi 2017-2018 SaiPan osalta päätökseen

SaiPan kausi on tullut päätökseen, kun se hävisi puolivälierissä TPS:lle otteluvoitoin 4-2. TPS voitti 3 ensimmäistä ottelua ja johti jo sarjaa 3-0, mutta SaiPa päätti vielä taistella ja otti 2 hienoa voittoa peräjälkeen. Valitettavasti SaiPalta taisi kuitenkin loppua materiaali kesken ja näin  ollen TPS pystyi nappaamaan jatkopaikan 6.ottelussa Kisapuistossa jatkoerässä. Jokainen kuitenkin SaiPaa seurannut voi todeta, että kausi oli erittäin menestyksekäs ja tästä on hyvää jatkaa ensi kaudelle.
Nyt seuraavaksi hieman tätä kautta pakettiin.

Odotukset kaikilla oli varmasti tälle kaudelle hyvin maltilliset, kun mietitään miten epäonnistunut viime kausi oli ja valmentajaksi palkattiin rohkeasti kokematon Tero Lehterä. Niin kuin itsekin viime kesänä täällä kirjoitin, niin Lehterän valinta päävalmentajaksi voi olla lottovoitto seuralle. Ja näin jälkeenpäin voin todeta, että sitä se juuri oli. Loistava valmentaja, joka pystyi kehittämään peliä aivan kauden loppuun saakka ja viemään monta pelaaja kaudella eteenpäin. Lisäksi Lehterä osoitti monta kertaa kauden aikana, että hallitsee myös taktisen puolen erittäin hyvin ottamalla aikalisät ja maalivahdit oikeaan aikaan pois. Tästä hyvästä työstä, SaiPa käytti Lehterän sopimuksessa olleen option, ja näin ollen Lehterä jatkaa päävalmentajana SaiPassa myös ensi kaudella. Lehterän apuvalmentajana toimi Sami Hirvonen, joka mielestäni täydensi hyvin valmennusta. Hirvosen sopimus päättyi tähän kauteen, eikä jatkosta ole vielä tietoa.

Onnistumiset laajalla rintamalla läpi kauden. Moni pelaaja pystyi Tero Lehterän valmennuksessa pelaamaan uransa parhaan kauden. Suurimpana onnistujana voidaan varmasti pitää Topi Nättistä, joka teki peräti 42 p. Tähän ei SaiPassa muistini mukaan ole kovinkaan moni suomalainen pelaaja yltänyt. Lisäksi on nostettava ehdottomasti mestiksestä SaiPaan tullut Jonatan Tanus, joka teki ensimmäisellä kaudella 33 p ja oli tulokkaiden tilastossa toinen. Myös puolustajista Kalle Maalahti alkaa lunastamaan hänelle asetettuja tavoitteita ja on nousemassa liigassa hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi. Eikä pidä unohtaa tietenkään loistavan kauden maalin suulla pelannutta Frans Tuohimaata, joka antoi joka ilta torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja nousi samalla liigan kärkimaalivahtien joukkoon. Ei tulisi yllätyksenä, vaikka hänet valittaisiin liigan parhaaksi maalivahdiksi tällä kaudella. On myös monta muuta positiivisesti yllättänyttä pelaajaa, mutta en ala kaikkia tähän nyt nostamaan.

Loistava tunnelma palasi jälleen Kisapuistoon. Jussi Markkasen juhlaottelussa paikalle tullut yleisö kiitti Jussia seisaaltaan ottelun jälkeen ja Jussi piti hienon puheen paikalle jäännelle yleisölle. Siinä varmasti moni pyyhki silmäkulmiansa monta kertaa. Lisäksi mieleen jäi ensimmäisellä playoff kierroksella pelattu ratkaiseva Playoff ottelu Pelicans vastaan, kun Ahti Oksanen räjäytti hallin huutoon jatkoerässä. Voin sanoa, että sitä tunnelmaa on ollut todella ikävä ja se tuntui todella upealta. Lisäksi täytyy nostaa vielä TPS vastaan pelattu ratkaiseva peli, jonka TPS ratkaisi jatkoerässä. Niin koko halli alkoi huutamaan ja kannustamaan SaiPaa, vaikka ottelu oli hävitty. Lisäksi joukkue tuli vähän ajan päästä uudelleen jäälle ja paikalle jääneet fanit saivat mennä jäälle kättelemään joukkueen ja valmennuksen. Se jos mikä kertoo tästä yhteisöstä, joka Lappeenrannassa on. Se on kuin yhtä keltamustaa perhettä, johon on kyllä hemmetin hienoa kuulua.

Lopuksi yhteenvetona voisi sanoa, että tästä on todella hyvä jatkaa ensi kaudelle. Joukkueen runko ja valmennus tulee säilymään samana ja lisäksi tämä kevät osoitti varmasti sen monelle kannattajalle , että jos tulevat ensi kaudelle kausikortin hankkimaan, eivät varmasti tule sitä hankintaa katumaan. Lisäksi ensi kausi on SaiPan 70-vuotis juhlakausi, niin varmasti odotukset ovat vielä hieman korkeammalla niin seuralla kuin faneilla. Jää nähtäväksi, mitä kesä tuo tullessaan. Nyt hetki hengähdystaukoa ja palataan ensi kauden merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti