tiistai 20. maaliskuuta 2018

SaiPa jatkaa pelejä 8.parhaan joukkoon

SaiPa aloitti pudotuspelit ensimmäisellä kierroksella, kun se kohtasi Pelicansin. Sarja oli niin tiukka, kun ennakolta osasi odottaa ja lopulta SaiPa meni jatkoon otteluvoitoin 2-1. Seuraavalla kierroksella SaiPa saa vastaansa paras 7 sarjasta runkosarjan 2. TPS. Tässä seuraavaksi koostetta pelatuista peleistä Pelicans vastaan.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Kisapuistossa tiistaina 13.3.2018. SaiPa oli erittäin hyvin valmistautunut peliin ja olikin koko ottelun ajan hallitseva osapuoli ja varsinkin ykkösketju oli todella hyvässä vireessä. SaiPa voitti ottelun maalein 4-2 ja maalinteossa onnistuivat Curtis Hamilton, Cody Kunyk ja David Goodwin (2). Maalilla Frans Tuohimaa oli paljon parempi maalivahtien taistossa ja Tuohimaalle kirjattiin ottelussa 28 torjuntaa. Yleisöä oli paikalla Kisapuistossa vain 2 814, mikä oli itselleni paha pettymys. Puhutaan kuitenkin playoff otteluista, jotka luulisivat paremmin kiinnostavan yleisöä.

Toinen ottelu pelattiin Lahdessa torstaina 15.3.2018. Jos SaiPa oli ensimmäisessä ottelussa se hallitseva osapuoli, kääntyi Lahdessa tämä asetelma täysin päälaelle. Pelicans aloitti todella energisesti ja onnistuivat tekemään avausmaalin jo ensimmäisen 5 min aikana. Tämä hankaloitti entistä enemmän SaiPan peliä ja tuntui, että vierasjoukkue ei oikein missään vaiheessa saanut omaa peliä kulkemaan. Pelicans kyllä paransi huomattavasti puolustamista, eikä päästänyt SaiPan hyökkääjiä vaaralliselle maalinteko alueelle.  Näin ollen Pelicans voitti ottelun 3-0 ja tasoitti otteluvoitot 1-1. SaiPan maalilla jatkanut Frans Tuohimaa torjui 34 laukausta. Tämä tarkoitti sitä, että jatkoon menijää lähdettiin hakemaan 3.ottelusta Lappeenrannasta.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelattiin Lappeenrannassa lauantaina 17.3.2018. Molemmilla joukkueilla oli siis panoksena voitto, koska tappiolla toisen kausi päättyy. Ottelu sai varsin erikoisen alun, kun muutaman minuutin jälkeen hallin palohälytin alkoi soimaan ja halli jouduttiin tyhjentämään. Syylliseksi paljastui popcorn kone, joka oli kärynnyt. Ottelua päästiin jatkamaan 15 min tauon jälkeen. Jotenkin tuntui, että palohälytys oli sotkenut SaiPan valmistautumisen pahemman kerran, ja Pelicans hallitsikin peliä kaksi ensimmäistä erää ja johti peliä jo 2-0. Kolmanteen erää tuli todella sisuuntunut joukkue ja näki, että loppuun asti taistellaan, ennen kuin luovutetaan. SaiPa hallitsikin täydellisesti 3. erää, kun puolestaan Pelicans keskittyi puolustamaan johtoaan. Yleensä tällaisessa tilanteessa ei hyvin käy, niin kuin ei myöskään nyt vierasjoukkueen kannalta. SaiPa tuli tasoihin kahdella hienolla maalilla, jotka molemmat tarkistettiin videolta. Ensin Jonatan Tanus oli maalin edessä ja hänen luistimesta kiekko kimposi maaliin, hetkeä myöhemmin Ahti Oksanen ohjasi ilmasta kiekon maaliin. Näin ollen jatkoerään mentiin 2-2 lukemissa. Kotijoukkue oli saanut hengen päälle, ja vielä kun 3700 päinen kotiyleisö yltyi hurjaan kannustukseen, oli kaikki merkit ilmassa SaiPan voitolle. Näin myös kävi, kun jatkoerää ehdittiin pelaamaan ainoastaan 2 min, nousi SaiPan Ahti Oksanen upealla yksilösuorituksella ja viimeisteli upean voittomaalin. Näin olleen SaiPa voitti ottelun 3-2 ja Pelicansilla alkoi kesäloma. Maalilla Tuohimaa torjui ainoastaan 13 laukausta, kun vastustajan maalivahdilla oli torjuntoja 42.

Voin sanoa, että se tunne, kun voittomaali tuli, oli taas jotain sellaista, mitä on ollut todella ikävä.  Se on tunne, mistä osaa nauttia, varsinkin epäonnistuneen viime kauden jälkeen. Fanit nautti, pelaajat nautti ja varsinkin valmennus nautti. Itsekin tuli sen verran huudettua ja kannustettua, että ääni melkein lähti. Ja vaikka sanotaan mitä tuosta ensimmäisestä Playoff kierroksesta, niin henkilökohtaisesti tykkään todella paljon. Oli tunnetta, taistelua ja rohkeaa pelaamista, missä ei virheitä pelätty. Molemmat joukkueet pyrki hyökkäämään ja tekemään maaleja, eikä seisoskelua omassa päässä nähty. 

Youtube video ratkaisevasta ottelusta



Tänään alkavat siis puolivälierät SaiPalla Turussa TPS vieraana. TPS lähtee ehdottomasti ennakkosuosikkina sarjaan, koska oli runkosarjassa 2. Mikä kuitenkin erikoista, niin keskinäiset ottelut menivät SaiPalle voitoin 3-1. Tärkein kysymys on se, miten SaiPa on pystynyt nollaamaan Pelicans sarjan ja jatkoon pääsyn. Jos onnistuivat, voi sarjasta tulla hyvinkin tasainen. TPS:llä kuitenkin on vahvempi puolustus ja hyökkäys. Maalivahtipelin voimasuhteet näkisin edelleen olevan SaiPan puolella. Lisäksi haluaisin nähdä Nättisen ketjun heräämisen, nyt olivat melko näkymättömissä Pelicans sarjassa. SaiPan pitää pystyä ratkomaan pelejä laajalla materiaalilla ja jäähyjä ei kannata ottaa. TPS ylivoima oli runkosarjassa toiseksi tehokkainta. Playoffit on siitä hienoa sarja, että aina tulee yllätyksiä. Toivottavasti tässä sarjassa nähtäisiin sellainen.

Oma arvio: sarja menee 2-4 SaiPalle



SaiPan Playoff video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti