perjantai 9. helmikuuta 2018

Huhut kaudelle 2018-2019

Vaikka menossa on vielä kausi 2017-2018, ollaan jo kulisseissa kiivaasti rakentamassa SaiPan 70-vuotis juhlakauden joukkuetta. Koska valmennus säilyy samana myös ensi kaudella, on varmasti joukkue helpompi rakentaa päävalmentaja Lehterän näköiseksi. Olenkin jo tämän kauden aikana törmännyt muutamiin huhuihin, koskien ensi kauden joukkuetta ja aion teille kirjoittaa niistä nyt.

LÄHTIJÄT

SaiPassa ollaan totuttu siihen, että joka vuosi parhaat pelaajat lähtevät ja joudutaan etsimään uudet vahvistukset. Tässä vaiheessa kuitenkin SaiPa on saanut kiinnitettyä kolme tärkeää jatkosopimusta kun ykkösmaalivahti Frans Tuohimaa, puolustaja Kalle Maalahti ja tärkein hyökkääjä Cody Kunyk tekivät kaikki jo tässä vaiheessa jatkosopimukset. Lisäksi, kun muistetaan,että kultakypärä Topi Nättinen sekä Jonatan Tanus jatkavat joukkueessa saa SaiPa  juhlakaudelle erittäin mielenkiintoisen joukkueen.
Ainut lähtijä huhujen mukaan tässä vaiheessa on puolustaja Lasse Lappalainen, joka on palaamassa takaisin kasvattajaseuraan Kuopion Kalpaan. Lappalainen on tällä kaudella ollut SaiPan parhaita puolustaja ja onkin siksi iso menetys. Korvaajan löytyminen voikin olla vaikeampi tehtävä, vaikka luotan kyllä täysin, että sellainen kyllä löydetään.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=37886



TULIJAT

SaiPaan päin tulossa on huhujen mukaan ihan mielenkiintoisia nimiä.

Ensimmäinen nimi tuli jo marraskuussa ilmi, kun 19-vuotias hyökkääjä Emil Oksanen olisi siirtymässä Lappeenrantaan 2 vuoden sopimuksella. Oksanen pelaa tällä kaudella Amerikan juniorisarjassa WHL:ssä Regina Patsin joukkueessa, jossa on tehnyt 41 otteluun tehot 13+22. Oksanen on päävalmentaja Lehterälle tuttu pelaaja, kun Lehterä toimi apuvalmentajana Espoo Unitedissa mestiksessä, kun Oksanen pelasi joukkueessa.  Oksanen on myös varausikäinen ensi kesänä ja onkin mielenkiintoista nähdä, millä kierroksella hänet varataan.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=221337


Toinen hyvin varman pidetty tulija huhuissa on Rauman Lukon hyökkääjä Peter Tiivola.  24-vuotias keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella 47 ottelua tehoin 7+15. Myös Tiivola on Lehterälle hyvin tuttu pelaaja, kun Lehterä valmensi Tiivolaa Blues A-junioreissa, joka voitti A-junioreiden mestaruuden. Samassa joukkueessa pelasivat mm.sellaiset nimet kuin Antti Suomela ja Iikka Kangasniemi. Tiivola olisi SaiPalta todella hyvä hankinta hyökkäykseen, koska Löfman on kärsinyt tällä kaudella todella paljon loukkaantumisista. Uskon, että Koho tekee myös jatkosopimuksen, jolloin SaiPan ensi kauden keskushyökkääjät ovat Kunyk-Tiivola Löfman ja Koho. Tämä osaston voidaan siis todeta olevan erittäin hyvä ensi kaudella liigassa.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=57868


Lisäksi Jyväskylästä on kuulunut sellaista huhua, että sieltä olisi peräti kaksi pelaajaa suuntaamassa ensi kaudeksi Lehterän oppiin Lappeenrantaan. Kun katsotaan Jyp sopimustilanne ensi kaudelle loppuu siellä sopimukset maalivahti Juho Olkinuoralta, puolustaja Nolan Yonkman, hyökkääjä Henri Kanniselta, jolla on optio ensi kaudesta, hyökkääjä Arttu Likola, hyökkääjä Robert Rooba jolla on myös optio ensi kaudesta sekä Anton Stråka.

Näistä, jos itse saisin toivoa, haluaisin ehdottomasti Olkinuoran ja Kannisen. Olkinuoran hankkiminen olisi todella kova paukku, koska sen jälkeen SaiPan maalivahtiosasto olisi ehdottomasti liigan kovimpia, en usko että Olkinuora tänne kakkosmaalivahdiksi tulisi, koska saisi muualla varmasti sen ykkösmaalivahdin paikan. Todennäköinen nimi voisi olla myös Lehterälle tuttu pelaaja Robert Rooba. Vaikka Rooballa on optio ensi kaudesta, en ihmettelisi vaikka ei sitä käyttäisi vaan lähtisi hakemaan isompaa roolia. Myös Anton Stråka voisi olla ihan mahdollinen tulija, koska huhuttiin jo viime kesänä, että tulisi jo täksi kaudeksi SaiPaan. Stråkan setä on varmasti kaikille SaiPaa seuraaville tuttu Simon Backman. Erittäin mielenkiintoista nähdä, ketkä nämä kaksi pelaaja ovat. Varmasti Topi Nättisen esimerkki lähteä hakemaan isompaa roolia on myös monet muut saanut pohtimaan samaa asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti