sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Uusia pelaajia joukkueeseen, huippuhankinta sekä paluumuuttaja

SaiPa on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseen kolme uutta pelaajaa, joista ilmoitettiin kauppakeskus Iso-Kristiinassa pidetyssä tilaisuudessa. Hyökkäystä vahvistettiin hankkimalla SaiPan mittapuulla erittäin kova hyökkääjä Tomas Zaborsky Tapparasta sekä nuori lupaus Topi Piipponen Kalpasta. Puolustukseen puolestaan tulee paluun Lappeenrantaan tekevä Simo-Pekka Riikola. Seuraavassa pelaajista hieman tarkemmin.

Video pelaajien julkistamistilaisuudesta Iso-Kristiinassa





22-vuotias hyökkääjä Topi Piipponen on tehnyt SaiPan kanssa kauden 2019-2020 sopimuksen, joka sisältää tryoutin. Kuopion KalPan kasvatti on pelannut tähän mennessä koko uransa kasvattajaseurassa. Viime kaudella Piipponen pelasi liigaa 22 ottelua tehoin 0+2 sekä mestistä IPK riveissä 26 ottelua tehopistein 10+15. Piipponen tulee lähtökohtaisesti siis hakemaan SaiPasta uutta ponnahduslautaa uralleen ja vakiinnuttamaan paikkaa liigassa. Itselläni ei hirveästi ole mielikuvia tästä pelaajasta, vaikka mestistä tulikin seurattua. Aika näyttää pystyykö ottamaan paikan SaiPasta vai jatkuuko matka eteenpäin koeajan jälkeen.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/152033/topi-piipponen


27-vuotias puolustaja Simo-Pekka Riikola tekee paluun Lappeenrantaan ja on tehnyt SaiPan kanssa kahden vuoden sopimuksen. Riikola on pelannut kolme viimeistä kautta Raumalla Lukon paidassa. Viime kaudella Riikola kärsi loukkaantumisista ja pelejä kertyi 30 ilman tehopisteitä. Jokipoikien kasvatti on SaiPalle hyvin tuttu pelaaja, koska Riikola pelasi junnuvuosina SaiPan organisaatiossa sekä kaudet 2012-2016. Riikola tuo ennen kaikkea leveyttä puolustukseen ja samalla myös kokemusta. Lisäksi rightpuolen kätisyys, tuo valmennukselle vaihtoehtoja erikoistilanne pelaamiseen. Tämän hankinnan myötä puolustus alkaa olemaan melkein valmis. Todennäköisesti vielä yhtä puolustajaa haetaan, joka on todennäköisesti se kiekollinen kärkipuolustaja.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/5029/samuli-riikonen


31-vuotias slovakialainen Tomas Zaborsky on tehnyt 2-vuoden sopimuksen SaiPan kanssa. Taitava hyökkääjä on pelannut kaksi edellistä kautta liigassa Tapparan väreissä. Viime kaudella Zaborsky tehoili 47 ottelussa pisteet 17+17. Ennen Tappara vuosia Zaborsky pelasi pari kautta Helsingin Ifk riveissä, jossa molemmilla kausilla teki lähemmäs 50 pistettä. Zaborskylta löytyy myös kokemusta KHL:stä, jossa pelasi kausilla 2012-2014 Avangard Omskin ja Salavat Yulaev Ufa riveissä 97 ottelua ja teki 61 pistettä. Zaborsky on SaiPan mittapuulla erittäin iso hankinta, johon kohdistuvat myös isot odotukset, mitä tulee pisteiden tekemiseen. Uskon, että Zaborsky pystyy vastaamaan huutoon, ja tulee tekemään vahvaa jälkeä hyökkäyspelissä. On todella mielenkiintoista nähdä, kenen kanssa Zaborsky laitetaan samaan ketjuun. SaiPa saa todennäköisesti Zaborskysta sen johtavan pelaajan, jolta voidaan odottaa joka ilta pelien ratkomista. Uskon vakaasti, että Zaborsky on SaiPalle hankintana joka euron arvoinen.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/10610/tomas-zaborsky


YouTube video 1 miehestä



YouTube video 2 miehestä




Tilanne nyt näiden sopimusten jälkeen näyttää tältä:

WESTERHOLM / KAARLEHTO

X - AUTIO

SEPPÄLÄ - SALO

KOJO - SNECK / RIIKOLA

VAINIO - SNECK / RIIKOLA



1.ketju    ZABORSKY - X - X

2.ketju    SAARI - NIKKO - VIRTANEN

3.ketju    KAKSONEN - ISO-MUSTAJÄRVI - OKSANEN

4.ketju    KURONEN - KOHO - LÖFMAN

Varalla   LUUSUANNIEMI, VAINIKAINEN, PIIPPONEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti