sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Ensimmäiset jatkosopimukset kaudelle 2019-2020

SaiPa on alkanut rakentamaan kauden 2019 - 2020 joukkuetta julkaisemalla peräti 9 jatkosopimusta. Seuraavaksi ajatuksia näistä

Jatkospimuksen tekivät:

Puolustaja :

Erik Autio sopimus 2019-2020. Ei tullut yllätyksenä, että Aution sopimuksessa ollut optio käytettiin. Autio pelasi erittäin hyvän ensimmäisen kauden miesten tasolla tehden 49 ottelussa tehot 3+14 ja +- tilasto hienosti +6. Itselläni odotukset Aution kohdalla, että tulee olemaan ensi kaudella joukkueen puolustuksen johtohahmoja. Olisin pidempää sopimusta kyllä tässä kohtaa odottanut.

Kasperi Torikka sopimus 2019-2021 optio 2021-2022. Torikan jatkosopimus ei tullut itselleni yllätyksenä. Näen hänessä tulevaisuuden runkopuolustajan SaiPalle. Tällä kaudella pääsi jo Liigassa pelamaan 28 ottelua tehoin 0+1. Toivoisin ensi kauden osalta, että jos ei paikka aukene Liigasta, niin pääsisi koko kaudeksi pelamaan johonkin Mestis seuraan ja saisi siellä kehittyä rauhassa miesten peleihin.

Veeti Vainio sopimus 2019-2020. Tämä sopimus tuli itselleni hieman puskista. On kärsinyt viime vuosina todella vaikeista loukkaantumisista ja viimeiset 3 kautta ovat olleet erittäin vaikeita Vainiolle. Ymmärsin kuitenkin, että sopimuksessa on purkupykälä, mikäli Vainio ei pysty syksyllä pelamaan. SaiPan kannalta tässä sopimuksessa ei ole siis mitään hävittävää. Toisaalta, jos Vainio pystyy pelamaan, saa SaiPa kaivattua leveyttä puolustukseen.

Markus Kojo sopimus 2019-2021. Vahvoista huhuissa Poriin viety Kojo tekikin jatkosopimuksen Lappeenrantaan.  Pelasi viime kaudella 56 ottelua tehoin 1+6. 25-vuotiaalla puolustajalla alkaa näin ollen kolmas kokonainen kausi SaiPassa. On isokokoinen puolustaja, joka tuo kaivattua fyysisyyttä puolustukseen, kun vain uskaltaa käyttää sitä enemmän. Lisäksi luistelun kanssa on vielä Lehterän pelityylissä paljon tekemistä. Täyttää varmasti paikkansa ensi kauden puolustuksessa

Jere Sneck sopimus 2019-2020. Myös Sneckin jatko oli itselleni yllätys. Jollain tavalla olisi nähnyt, että kun tammikuussa hankittiin Jere Seppälä, jolla jatkuu myös sopimus tälle kaudelle, oisi hän korvannut Sneck. Sneck pelasi tällä kaudella 54 ottelua tehoin 0+8. Pisteiden valossa tämä oli tietysti Sneckin paras kausi SaiPassa, mutta +- tilasto näytti kauden jälkeen - 7, mikä ei missään nimessä ole hyvä. Jollain tavalla uskoisin, että Jeren on nyt tällä kaudella pystyttävä nousemaan kiekollisempaan rooliin ja ylöspäin 3 parista, jos haluaa uran jatkuvan liigassa. Jollain tavalla tuntuu, että kehitys junnaa nyt paikallaan.

Näkisin puolustuksen näiden kiinnitysten jälkeen seuraavana

X - AUTIO
SEPPÄLÄ / X - SALO
KOJO - SNECK/ SEPPÄLÄ
TORIKKA - X


Hyökkääjät:

Tomi Iso-Mustajärvi sopimus 2019-2020. Oli ehdottomasti odotettavissa, että Iso-Mustajärven sopimuksessa ollut optio käytetään. Tässä kohtaa kyllä täytyy myöntää, että odotin pidempää sopimusta, eikä vain vuoden jatkoa. Sen verran hyvän ensimmäisen kauden hyökkääjä pelasi liigassa, kun hän teki 60 ottelussa tehot 6+7. Meni varsinkin luistelussa tällä kaudella huimasti eteenpäin. Isokokoisena pystyi myös hyvin pitämään kiekkoa kulmissa ja haastamaan tarvittaessa röyhkeästi maalin edessä. Odotuksissa ensi kaudelle 15-20 p kausi. N

Aatu Luusuanniemi sopimus 2019-2020. Täytyy sanoa, että en yllättynyt tästä jatkosopimuksesta niin paljon, kuin ehkä moni muu. Vaikka tämä kausi oli varsin vaikea, niin jos kesällä laittaa elämänsä järjestykseen ja alkaa elämään urheilijan elämää, niin näen ehdottomasti pojalla hyvän tulevaisuuden. Kiekkollisesti puhutaan kuitenkin erittäin taitavasta hyökkääjästä, jolla suurimmat ongelmat luistelun kanssa, joka ei yksinkertaisesti tällä hetkellä riitä mestikseen eikä liigaan. A-nuoriin ei ole taas mitään järkeä mennä, koska ei kehitä Luusuanniemeä pelaajana enää tämä sarjataso. Kesällä kunnon harjoituskausi alle ja ensi kaudeksi hakemaan pelipaikkaa jostakin Mestis seurasta.

Micke Saari sopimus 2019-2020. Kesken kauden Jypistä loppukaudeksi vuokralle saapunut Saari vakuutti peliotteilla allekirjoittaneen täysin. Saari ehti pelata SaiPassa 30 ottelua tehoin 5+8. Olen erittäin iloinen, että jatkosopimus tuli, mutta olisin toivonut pidempää sopimusta. Tykkäsin erittäin paljon Saaren pelityylistä. Osaa olla erittäin monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy rakentamaan peliä, mutta myös tarvittaessa ratkaisemaan itse hyvällä laukauksella. Odotukset Saaresta on, että tekee ensi kaudella yli 20 pistettä.

Elmeri Kaksonen sopimus 2019-2021. Kaksosen 2 vuoden sopimus oli todella iloinen asia. Hyökkääjällä oli tämä kausi erittäin vaikea, kun pelejä kertyi vain 20 ja tehoja 5+4. On kuitenkin SaiPan oma kasvatti, joka ehdottomasti kuuluu ainakin omiin suosikkeihin. Pelaa illasta toiseen isolla sydämellä joukkueelle ja on varmasti valmennukselle helppo Pelaaja, kun voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Toivon, että Kaksonen saisi ensi kauden pelata terveempänä, jolloin pisteitäkin voidaan odottaa ihan eri tavalla.

Näkisin hyökkäyksen seuraavasti näiden kiinnitysten jälkeen:

1.ketju   X - X - X

2.ketju   SAARI - NIKKO - VIRTANEN

3.ketju  KAKSONEN - ISO-MUSTAJÄRVI- OKSANEN

4.ketju  KURONEN - KOHO - LÖFMAN

Viltti : LUUSUANNIEMI, VAINIKAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti