lauantai 16. maaliskuuta 2019

Huhut kaudelle 2019-2020

Se olisi kevät sen verran pitkällä, että huhuja on tässä kohtaa jälleen alkaa selvittelemään. Sellainen on kyllä huomattavissa, että tämän juhlakauden jälkeen joukkue tulee jälleen hajoamaan melkoisesti ja melko puhtaalta pöydältä lähdetään kasamaan ensi kauden joukkuetta. Myös muutamia erittäin isoja aukkoja tulee ensi kaudelle paikattavaksi, jos huhut pitävät paikkansa. Kun taas mietitään ketä uusia pelaajia on tulossa, on tämän osalta todella hiljaista, eli seura on onnistunut jälleen pitämään erittäin hyvin piilossa mahdolliset uudet nimet.

LÄHTIJÄT

Kalle Maalahti           Ulkomaat / Ilves / Pelicans

Markus Kojo               Ässät

Cody Kunyk                TPS / HPK

Ahti Oksanen            Jokerit / KHL

Topi Nättinen            TPS / JYP

Jonatan Tanus          Pelicans

Frans Tuohimaa        HIFK

Vladimir Denisov      Jokerit / KHL


Kun tätä listaa katsoo, herää fanin kulmasta varmasti monia kysymyksiä. Varsinkin maalivahtiosastolla, kun Tuohimaa lähtee hankitaanko varma uusi ykkösmaalivahti vai mennäänkö kaksikolla Westerholm / Kaarlehto. Itseäni henkilökohtaisesti eniten kirpaisee Kalle Maalahden lähtö. Ollut viime vuosina SaiPan puolustuksen kiekollinen johtaja ja sen korvaaminen on aiheuttaa toimistolle varmasti harmaita hiuksia. Mistä löydetään tilalle kotimainen saman roolin pelaaja vai odotetaanko Autio/Salo kaksikolta nousua kiekolliseen rooliin. Toinen, jonka lähtö kirpaisee todella on Ahti Oksanen. On pelannut nyt SaiPassa 2 vuotta erinomaisella tasolla ja olisi varmasti ensi kaudella ottanut sen viimeisen askeleen liigan kärkipelaajien joukkoon.



TULIJAT

Joel Janatuinen              NCAA North Dakota

Sameli Ventelä               Mestis Ketterä


Janatuisen hankinnan ymmärrän. Jatkaa SaiPan hyväksi havaitsemaa linjaa hankkia ia viimeistä vuotta yliopistossa pelaavia pelaajia, jotka myös yleensä Lehterälle ovat tuttuja. Edellisiä esimerkkejä ovat näistä Erik Autio, Emil Oksanen, Ahti Oksanen ja David Goodwin. Tämä kausi näyttäisi olleen Janatuiselle erittäin rikkonainen, ja pelejä ei ole kertynyt kuin 14. Myöskin pisteiden valossa ollut muilla kausilla vaisumpi kuin edelliset tulijat. Luotan kuitenkin Lehterään, että varmasti tuntee pelaajan hyvin ja tietää potentiaalin. A-nuorten sm-sarjassa aikanaan paukuttanut kuitenkin 48 pistettä.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/91105/joel-janatuinen

Sameli Ventelä hankinta on erittäin hyvä peliliike SaiPalta. Ventelä on tällä kaudella ollut Ketterän johtavia puolustajia mestiksessä, kun 24-vuotias HPK kasvatti on tehnyt 41 otteluun tehot 10+18. +- tilastokin on puolustajalle varsin komea lukema +13. Olen tällä kaudella seurannut tiiviisti Ketterän pelejä ja päässyt ihailemaan läheltä Ventelän otteita. Välillä on tullut mieleen, miten tuo pelaaja voi vielä pelata mestistä eikä Liigaa. Ventelä on erittäin hyvä kiekon kanssa, mutta pystyy myös tarvittaessa itse ratkaisemaan hyvällä laukauksella. Odotan innolla, miten Ventelä tulee sopeutumaan liigaan ja millaista roolia tulee SaiPassa saamaan.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/72963/sameli-ventela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti