keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Kenelle jatkosopimusta: maalivahdit ja puolustajat

Alkaa kausi olemaan sen verran pitkällä, että on hyvää alkaa miettimään hieman ensi kauden kokoonpanoa. Ensimmäiseksi käsittelen joukkueen maalivahdit ja puolustajat.

Maalivahdit

Frans Tuohimaa sopimus 2019

Tuohimaa on ollut tällä kaudella odotetun varma ykkösmaalivahti. Hän on pelannut 37 ottelua torjuntaprosentilla 90,14. Tuohimaan jatkaminen on kuitenkin hyvin epävarmaa, koska huhut vievät vahvasti takaisin kasvattajaseuran Hifk riveihin. Tämä olisi sanomattakin selvää iso menetys SaiPalle.

Karolus Kaarlehto sopimus 2020

Kaarlehto on pelannut tällä kaudella lainalla Imatralla Ketterän riveissä mestistä.  Kaarlehto johtaa tällä hetkellä mestiksen maalivahti tilastoa, kun hän on pelannut 25 ottelua torjuntaprosentilla 91.57. Hyvien esitysten ansioista Kaarlehto tulee todennäköisesti olemaan SaiPan ensi kauden toinen maalivahti.

Niclas Westerholm sopimus 2020

Westerholm on tällä kaudella ottanut paikkansa SaiPan kokoonpanosta. Kesällä Nashvillen kanssa NHL sopimuksen tehnyt maalivahti on pääsyt pelaamaan liigaa 12 ottelua torjuntaprosentilla 92.05. Voidaan siis todeta, että Westerholm on suoriutunut hyvin ennakoituihin odotuksiin nähden. Jos olen ymmärtänyt oikein, hänen jatkamisensa SaiPassa on kiinni Nashvillestä.


Maalivahtitilanne näyttää siis hyvältä, jos Westerholm jää vielä ensi kaudeksi SaiPaan kehittymään. Jos taas Nashville päätä, että Westerholm lähtee jo ensi kaudeksi rapakon taakse, on silloin SaiPalla edessä uuden maalivahdin hankinta.


Puolustajat

Kasperi Torikka sopimus 2019

19-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella pelannut liigaa 24 ottelua tehoin 0+1. Lisäksi Torikka on pelannut mestistä sekä Imatralla että Savonlinnassa 14 ottelua tehoin 3+4 ja SaiPan A-nuorten riveissä 9 ottelu tehoin 0+5. Näkisin tässä ehdottomasti SaiPalle tulevaisuuden puolustajan ja tekisin ehdottomasti pidemmän sopimuksen

Kalle Maalahti sopimus 2019

27-vuotiaan oman kasvatin sopimus loppuu tähän kauteen. Maalahti on tälläkin kaudella ollut SaiPa parhaita puolustajia, kun 47 ottelussa on syntyneet tehot 3+19. Valitettavasti huhujen mukaan Maalahti ei ole tämän kauden jälkeen enää jatkamassa Lappeenrannassa, vaan olisi suuntaamassa ulkomaille. Tämä on ensi kauden puolustusta ajatellen iso takaisku SaiPalle  mutta toisaalta kyllä ymmärrän Maalahden ratkaisun.

Brenden Kichton sopimus 2019 

Kesken kauden SaiPaan tullut Kichton on ollut loistava vahvistus puolustukseen. Puolustaja on pelannut nyt 33 ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 7+12. Jos Maalahti lähtee, näkisin, että Kichton pitäisi ehdottomasti saada pidettyä ensi kaudelle. Muuten tulee liian paljon paikattavaa.

Erik Autio sopimus 2019 (optio 2020)

Täksi kaudeksi SaiPaan tullut Autio on ottanut paikkansa puolustuksesta. Autio on pelannut 40 ottelua ja tehnyt tehot 3+12. Itse Aution taso on yllättänyt positiivisesti ja haluaisin ehdottomasti käyttää option tai tehdä jopa suoraa pidempää sopimusta. Tulee ensi kaudella nousemaan vielä suurempaan rooliin.

Markus Kojo sopimus 2019

24-vuotias Kojo on löytänyt paikkansa puolustuksesta. Kojo on enemmän sellainen oman pään pakki, joka ei tehoilla juhli. Kojo on pelannut tällä kaudella 41 ottelua tehoin 1+4. Huhujen mukaan myös Kojo on tämän kauden jälkeen vaihtamassa maisemaa ja siirtymässä ensi kaudeksi Porin Ässien riveihin. En usko, että Kojon korvaaminen on hankalaa.

Robin Salo sopimus 2020

Vaasan Sportista SaiPaan tullut Salo on Aution ohella ollut minulle positiivinen yllätys. Autio on pelannut tällä kaudella 40 ottelua tehopistein 3+12. Myös Salon kohdalla niin kuin Autionkin kohdalla tulee rooli ensi kaudella vielä kasvamaan.

Jere Sneck sopimus 2019

Sneckillä on menossa SaiPassa kolmas kausi. Puolustaja on pelannut tällä kaudella 40 ottelua tehoin 0+7.  Sneck on kuulunut myöskin SaiPan runkopuolustajiin, mutta en tiedä jatkon suhteen. Tietysti jatkuvuutta olisi hyvä olla, että ei koko puolustus menisi uusiksi.

Veeti Vainio sopimus 2019 optio 2020

Vainio on myös näitä puolustajia  jotka pelaavat ensimmäistä kautta SaiPassa. Vainio on kärsinyt edellisten vuosien tapaan loukkaantumisesta ja otteluita on kertynyt tällä kaudella vain 8 ilman tehopisteitä. En välttämättä käyttäisi tässä kohtaa optiota, vaikka halpa varmasti olisikin. Mieluummin hankitaan, joku nuori eteenpäin urallaan pyrkivä tai mestiksestä korvaaja.

Vladimir Denisov sopimus 2019 

34-vuotias valkovenäläinen Denisovilla on ollut hieman kaksijakoinen kausi. Alkukausi oli melko vaikean näköistä ja virhe altista, mutta on viime aikoina taas parantanut peliään. Denisov on tehnyt tällä kaudella 38 ottelussa tehot 1+4. Myös tämän puolustajan kohdalla on tällä hetkellä hieman vaikea päättää olisiko jatkossa käyttöä. Huhujen mukaan pelaa jo tällä kaudella melko kalliilla sopimuksella, joten voisi miettiä vaikka artistisopimusta, joka tulisi seuralle halvemmaksi.

Puolustusta kun katsotaan, niin vaihtuvuutta tulee ensi kaudeksi jonkun verran. Sellainen 3-4 uutta puolustajaa pitäisi hankkia ja Maalahden korvaajan löytäminen on se tärkein palanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti