sunnuntai 13. tammikuuta 2019

SaiPan B-nuoret

SaiPan B-nuoret aloittivat tämän kauden sm-alkusarjassa uuden päävalmentajan johdolla, kun viime keväänä pelaajauransa lopettanut Ville Hämäläinen hyppäsi penkin taakse. Alkusarjassa joukkue pelasi 31 ottelua ja keräsi pisteitä 32, joka oikeutti sarjataulukossa sijalle 13. Näin ollen joukkueen pelit jatkuvat loppukaudella alemmassa jatkosarjassa A-nuorten tapaan. Alemmasta jatkosarjasta voittajan on kuitenkin mahdollisuus päästä vielä ylempiin playoffeihin. Sijat 2-6 menevät ensi kaudeksi sm-alkusarjaan. Ja sijat 7-10 menevät mestiksen alkusarjaan.

Maalivahdeista parhaiten alkusarjassa pelasi täksi kaudeksi SaiPaan Espoosta Bluesin junioreista tullut Severi Auvinen, joka pelasi 11 ottelua torjuntaprosentilla 91.44. Sarjan maalivahti tilastossa Auvinen oli 7. paras. Joukkueen toinen maalivahti Jussi Markkasen poika Juho Markkanen pelasi alkusarjassa 18 ottelua torjuntaprosentilla 88.89

Puolustajista joukkueen tehokkain oli alkusarjassa Lari Pöllänen, joka teki 29 ottelussa tehot 2+12. Rangaistusminuuteja kertyi yhteensä 14 minuuttia. Toiseksi paras puolustaja oli Reko Ristola, joka teki 26 ottelussa tehopisteet 3+8. Rangaistusminuuteja Ristola otti alkusarjassa 18 minuuttia. Kolmanneksi tehokkain puolustaja oli Emil Pessi, joka teki 21 ottelussa tehot 1+7. Pessille rangaistusminuuteja kertyi alkusarjassa  24 minuuttia.

Hyökkääjistä alkusarjassa tehokkain oli Ari Santasen poika Eetu Santanen, joka teki 29 ottelussa tehot 12+11. Toiseksi tehokkain hyökkääjä oli Akke Ristola, joka teki alkusarjassa 27 ottelussa tehopisteet 6+12 ja kolmantena sisäisestä pistepörssistä löytyy Eemeli Kestola, kun hän teki 31 ottelussa tehot 10+5.

Alemmassa jatkosarjassa SaiPa on pelannut nyt 3 ottelua ja kerännyt yhden pisteen, kun se hävisi KooKoolle voittolaukauksilla 2-1, K-Vantaan vieraana tuli tappio 7-3 ja Jukureita vastaan eilen kotipelissä tuli tiukka 0-1 tappio. Joukkueen onkin nopeasti käännettävä kurssinsa, mikäli sie mielii ensi kaudeksi päästä sm-alkusarjaan, joka pitää olla ehdottomasti joukkueen vähimmäistavoite. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukossa sijalta 9, kun kärjessä olevaan Jyp on tällä hetkellä matkaa 8 pistettä.