lauantai 9. kesäkuuta 2018

Uudet sopimukset osa 2/2

Seuraavassa uudet sopimukset osa 2, joka sisältää uusien hyökkääjien sopimukset. Ja näin ollen myös katsauksen myös SaiPan ensi kauden hyökkäykseen.


Tomi Iso-Mustajärvi sopimus 2018-2019 optio 2019-20

26-vuotias hyökkääjä saapuu SaiPaan mestiksestä Imatran Ketterän riveistä. Ilvekse kasvatti pelasi viime kaudella mestiksessä 41 ottelussa tehot 21+19. Keskushyökkääjänä viihtyvä isokokoinen hyökkääjä tuo SaiPaan ennen kaikkea leveyttä hyökkäykseen, mutta voi myös murtautua ylempiin ketjuihin. 


Tilastot Aatu Luusuaniemi sopimus 2018-2019 optio 2019-2021

19-vuotias hyökkääjä tulee SaiPaan monivuotisella sopimuksella Oulun Kärpistä. Hyökkääjä pelasi viime kaudella lähinnä A-nuorten sm-sarjassa, jossa teki 45 ottelussa todella hyvät tehot 22+27. Lisäksi Luusuaniemi kävi kokeilemassa miesten pelejä mestiksessä Rokin riveissä 2 ottelun verran ilman tehopisteitä.  Luusuaniemi on ollut mukana myös kaikissa ikäluokkansa maajoukkueissa. Lisäksi hyökkääjä on rankattu tämän kesän varaustilaisuudessa eurooppalaisista pelaajista sijalle 107.

Itse yllätyin todella, kun ensimmäiset huhut alkoivat kantautua Luusuaniemen sopimuksesta. Kärpistä, kuitenkin sen verran kovempi juniorituotanto, että sinne eivät kaikki mahdu pelaamaan. Luusuaniemi tulee lähtökohtaisesti aloittamaan kauden mestiksessä Ketterän riveissä. Näkisin tämän hyvänä ratkaisuna sekä pelaajan, että seuran kannalta, kun pääsee Imatralle kaudeksi isoon rooliin, on varmasti pienempi hyppy liigaan. Kyseessä kuitenkin lahjakas tulevaisuuden pelaaja.


TilastotTyler Morley sopimus 2018-2019 

26-vuotias Kanadalainen hyökkääjä saapuu SaiPaan EBEL-liigasta Medvescak Zagrebin joukkueesta.  Morley teki 54 ottelussa kovat tehopisteet 25+38.  Lehterä kuvasi Morley samanlaiseksi pelaajaksi, kuin Cody Kunyk, eli erittäin hyvä molempiin suuntiin pelaava hyökkääjä. Odotan todella mielenkiinnolla näkeväni Morley SaiPassa. Myös Morley on keskushyökkääjä, mikä tuo kyllä tällä kaudella lisää mahdollisuuksia valmennukselle. Positiivista on myös, että Morleyllä on jo kausi alla Euroopassa, mikä helpottaa varmasti sopeutumista Liigaan ja Lappeenrantaan. Odotukset ovat täällä ainakin miehen kohdalla korkealla ja uskon että ensi kauden jälkeen aika moni muukin kuin SaiPan kannattaja tietää, kuka on Tyler Morley. 


Tilastot YouTube video 
Matias Mäntykivi sopimus 2019-20 optio 2020-21

Vasta 16-vuotias oma kasvatti pelasi viime kaudella B-nuorissa 26 ottelua tehopistein 27+29 sekä A-nuorten sm-sarjassa 29 ottelua 8+5. Mäntykivi pääsi viime kaudella myös ensimmäistä kertaa ikäluokkansa maajoukkueeseen, jossa pelasi 7 ottelua ilman tehopisteitä. Olen erittäin tyytyväinen tähän sopimukseen. SaiPan pitää pystyä pitämään omia lupaavia junnuja tällä, jos edustukseen halutaan saada enemmän omia pelaajia. Mäntykivi tulee ensi kaudella todennäköistä pelaamaan vielä A-nuorten sm-sarjassa. 


TilastotSanteri Virtanen sopimus 2018-2019 

19-vuotias hyökkääjä tulee SaiPaan Amerikan USHL sarjasta Dubuque Fighting Saints joukkueesta. Siellä Virtanen pelasi 29 ottelua tehopistein 8+8. Myös Virtanen on ollut mukana kaikissa ikäluokkansa maajoukkueissa. Hyökkääjältä löytyy myös NHL varaus, kun Winnipeg Jets varasi hänet 2017 4.kierroksella sijalla 105. Itselleni tämä pelaaja on täysi mysteeri, mutta enköhän opi hänet ensi kauden aikana tuntemaan. Samat sanat, kuin Iso-Mustajärven kohdalla, että tuo leveyttä hyökkäykseen, mutta voi myös murtautua ylempiin ketjuihin.

Tilastot 

https://www.eliteprospects.com/player/283531/santeri-virtanen


Emil Oksanen sopimus 2018-2020

19-vuotias hyökkääjä saapuu SaiPaan Kanadan WHL sarjasta Regina Patsin joukkueesta. Siellä Oksanen pelasi viime kaudella 58 ottelua tehopistein 16+32. Oksanen on myös kaynyt läpi kaikki ikäkausimaajoukkueet ja oli voittamassa alle 18 vuotiaiden mm-kultaa vuonna 2016.
Oksanen on tuttu pelaaja päävalmentaja Tero Lehterälle Espoon vuosista ja ollen valmennus tietää varmasti mitä saatiin. Oksasesta odotetaan lähtökohtaisesti kärkikenttien ratkaisijaa sekä erikoistilanne pelaamiseen osaamista.  Oksasella ei ole NHL varausta.

Tilastot 

https://www.eliteprospects.com/player/221337/emil-oksanen


YouTube video
Samalla SaiPa ilmoitti purkaneensa hyökkääjän Eetu Kosken sopimuksen ensi kaudesta  Koski on kärsinyt paljon loukkaantumisista, eikä oikein koskaan noussut odotetulle tasolle SaiPassa. Hyökkäys alkaa näiden hankintojen myötä olemaan valmis.


Hyökkäys kaudella 2018-2019 

A. Oksanen - Kunyk - Nättinen

Goodwin - Morley - Tanus

E. Oksanen - Löfman - Kaksonen

Radke - Koho - Nikko

Ylimääräiset : Virkkunen, Maia, Virtanen, Iso-MustajärviHyvää kesän jatkoa kaikille lukijoille.
Muistakaa kannattaa oman joukkueen värejä myös kesällä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti