perjantai 17. helmikuuta 2017

Tyhjennysmyynti

Koska kausi on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut eikä playoff otteluita todennäköisesti tällä kaudella pelata, päätti SaiPa paikata talouttaan laittamalla parhaat pelaajat myyntiin.

Ensimmäisenä joukkueesta lähtivät Sveitsiin Zug joukkueeseen maalivahti Jussi Markkanen ja hyökkääjä Matti Järvinen. Zug on Sveitsin sarjassa kolmantena ja taistelee mestaruudesta. Varsinkin Jussi Markkaselle tämä on hieno tilaisuus saavuttaa uralla ensimmäinen mestaruus. Markkasella on sopimus SaiPan kanssa myös ensi kaudella, joten mies palaa kesällä Lappeenrantaan. Matti Järvisen sopimus SaiPan kanssa päätyy tähän kevääseen, eikä todennäköisesti tule jatkamaan Lappeenrannassa.

SaiPasta lähti myös pelaajia liigan sisällä, kun ulkomaalaiset Curtis Hamilton ja Pär Savilahti-Nagander siirtyivät Turkuun TPS riveihin. SaiPa sai vastaavasti TPS:stä loppukaudeksi hyökkääjä Teemu Lämsän ja jo 2 viikkoa SaiPan mukana ollut Markus Kojo jäi loppukaudeksi Lappeenrantaan. Hamilton sopimus SaiPan kanssa päätyy tähän kevääseen, eikä todennäköisesti tule jatkamaan ensi kaudella. Savilahti-Naganderilla on kuitenkin sopimus ensi kaudeksi SaiPaan ja näin ollen palaa kesällä takaisin.

Joona Jääskeläinen puolestaan lähti loppukaudeksi auttamaan suomisarjassa pelaavaa kasvattajaseuraansa Imatran Ketterää. Ketterä voitti suomisarjan runkosarjan ja lähtee tavoittelemaan mestikseen nousua. Joonalle olisi SaiPassa ollut myös loppukaudeksi isoa roolia tarjolla ja liigakokemusta, mutta halusi mennä auttamaan Imatralle. Arvostan tällaista päätöstä.

Viimeinen SaiPasta lähtijä oli hyökkääjä Brock Trotter, joka siirtyi Ouluun Kärppien riveihin loppukaudeksi. Myöskin Trotterin sopimus päättyy tähän kevääseen SaiPan kanssa, enkä usko, että tulee takaisin. Erittäin mielelläni kyllä ottaisin, jos vain on saatavilla. Oli todella taitava pelintekijä ja varsinkin ylivoimalla äärimmäisen tärkeä.

Minä ymmärrän henkilökohtaisesti täysin nämä ratkaisut. Pienenä seurana, kun liigassa pelataan, ei voida odottaa, että joka vuosi ollaan sarjan kärjessä tai keskikastissa. Kaikille joukkueille tulee huonoja kausia. Uskon, että näillä myynneillä autetaan paljon ensi kauden joukkueen rakentamista, kunhan muissakin asioissa osataan tehdä oikeat päätökset ja virheistä otetaan opiksi. Jatkossa, jotta menestystä taas tulisi, on jokaisen annettava 110 % seuralle. On myös hienoa katsoa, miten loppukaudella omat nuoret saavat liigakokemusta ja uskon, että SaiPa tulee tästä vielä hyötymään pidemmällä aikavälillä. Voin sanoa, että herroista Koponen, Karjalainen, Kettunen, Vainikainen ja Mönkäre tullaan vielä kuulemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti