sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Syyskauden onnistujat

Runkosarjassa ollaan nyt saatu kauden ensimmäinen puolikas päätökseen ja joukkueet ovat vetäytyneet lyhyelle joukutauolle. Käyn seuraavaksi läpi SaiPan onnistujat alkukaudella. SaiPa on siis pelannut 34 ottelua ja kerännyt niissä 52 pistettä, joka oikeuttaa liigassa 8. sijalle. Voidaan siis todeta, että alkukausi on joukkueelta mennyt jopa yli odotusten.

1. Päävalmentaja Tero Lehterä + koko valmennusryhmä

SaiPan täksi kaudeksi nimetty uusi päävalmentaja Tero Lehterä on tehnyt erittäin hyvää työtä koko valmennustiimiin kanssa. Tästä osoituksena mm. 8 ottelun kotivoittoputki. Lisäksi mielestäni pelin taso on parantunut, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Lehterä on tuonut paljon uusia asioita joukkueeseen ja seuraan ja vähitellen kädenjälki alkaa näkymään. Tästä osoituksena seura päätti jo tässä vaiheessa käyttää Lehterän sopimuksessa olleen option ja sama valmennus jatkaa siis myös ensi kaudella. Tämä tuo jatkuvuutta seuralle ja ensi kaudella myös pelaajisto on enemmän Lehterän näköinen, kun pääsee siihen enemmän vaikuttamaan. Katsotaan kuitenkin tämä kausi loppuun ja mihin asti eväät riittävät keväällä.

2. Maalivahti Frans Tuohimaa

Fran Tuohimaa on yksi suurimmista tekijöistä joukkueen onnistuneen alkukauden takana. Tuohimaa on urakoinut maalilla 31 ottelua torjuntaprosentilla  92,61.  Maalivahti on antanut illasta toiseen joukkueelle mahdollisuuden voittoon ja varmasti näin osaltaan myös helpottanut puolustajien peli, kun on maalilla maalivahti, johon luotetaan täysin. Tuohimaa on vihdoin lunastanut ykkösmaalivahti paikan, ja jos jatkaa samalla tavalla, antaa keväälle todella hyvät mahdollisuudet joukkueelle menestyä.


3. Puolustaja Lasse Lappalainen

Kuopion Kalpan kasvatilla on menossa 4. kausi SaiPassa. Tällä kaudella Lappalainen on noussut ehdottomasti joukkueen johtavaksi puolustajaksi niin pelillisesti kuin pisteidenkin valossa. Lappalainen on tehnyt 37 ottelussa 4+16 ja onkin ollut SaiPan tehokkain puolustaja.  Puolustaja on kirkkaasti tekemässä tällä kaudella uransa parhaat pisteet. Lappalainen on mielestäni SaiPassa pelatessaan joka vuosi mennyt eteenpäin ja onkin ollut hienoa olla näkemässä tämän pelaajan kehitystä. Eilisessä pelissäkin saatiin  osoitus Lappalaisen taidoista, kun pisti jatkoajalla 3vs3 pelatessaan SaiPan hyökkääjän läpiajoon millintarkalla syötöllä. Tästä seurasi voittomaali ja 2 p SaiPalle. Uskon, että Lappalainen pääsee lähitulevaisuudessa myös kokeilemaan Suomen maajoukkueen riveissä.

YouTube video



4. Hyökkääjä Topi Nättinen

Jyväskylän Jyp kasvatti on myös pelaamassa uransa parasta kautta. Nättinen on tehoillut tähän mennessä 37 ottelussa 7+21 ja johtaa selvästi joukkueen sisästä pistepörssiä. Nättinen on myös koko liigan pistepörssissä sijalla 10. Voidaan jo nyt todeta, että tämä oli todella hyvä hankinta SaiPalta kesällä. Nättinen on jo juniorivuosista lähtien ollut lupaus, josta kertoo myös useat maajoukkuekutsut. Nättinen on paukutellut 40 pisteen rajan pelatessaan A-junioreissa ja mestiksessä. Nyt näyttää siltä, että tämä raja on myös Liigassa menossa rikki tällä kaudella. Nättinen on erittäin juonikas pelaaja, joka pystyy omalla tekemisellään luomaan muille tekopaikkoja. Ja kun otetaan huomioon, että ikää on vasta 23 vuotta tullaan tästä pelaajasta kuulemaan vielä monta kertaa.

YouTube video



5. Hyökkääjä Cody Kunyk

SaiPan ulkomaalaista päätin poimia tähän hyökkääjä Kunykin. Jälleen kerran voidaan antaa sulka hattuun pelaajahankinnoista vastaavalle Antti Tuomenoksalle. Kunyk on ollut joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja, niin pisteiden valossa kuin pelillisesti muutenkin. Pisteitä Kunyk on tässä vaiheessa tehnyt 29 ottelussa 9+10. Enemmän kuitenkin olen yllättynyt miten kokonaisvaltainen pelaaja Kunyk on. Hänet voi heittää kentälle tilanteessa, kuin tilanteessa ja hoitaa hommat aina todella huolella, eikä jätä mitään kesken. Tästä kertaa hyvin +- tilasto, joka näyttää Kunyk osalta +12. Tuli mieleen Kunyk pelistä yksi tilanne, joka kertoo pelaajasta paljon. Peli pyöri SaiPan päässä, ja SaiPan puolustajalta hajosi maila, Kunyk antoi pakille oman mailan ja blokkasi sen jälkeen vedon viivasta ilman mailaa. Tällaisia pelaajia on aina ilo katsoa joukkueessa.


YouTube video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti