sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Miehemme maailmalla

On aika katsoa, missä pelaavat meiltä kesällä lähteneet ja miten heidän tämä kausi on alkanut.


Maalivahti Juho Olkinuora. Siirtyi siis viime kaudella SaiPan tuurauspestin jälkeen liigassa pelaavan Jyväskylän JYP vahvuuteen ja on jatkanut myös tämän kauden siellä. Olkinuora on pelannut tällä kaudella 17 ottelua torjuntaprosentilla 90,14 ja on liigan maalivahtitilastossa 13.

Puolustaja William Mäkisen teki kesällä sopimuksen Ruotsin Allsvenskania pelaavan Oskarshamn joukkueeseen. Sopimus kuitenkin purettiin ennen kuin kausi edes alkoi. Ilman sopimusta jäänyt Mäkinen suuntasi takaisin Suomeen ja nyt tie vei Mestiksen viime kauden mestarin Savonlinnan SaPkon paitaan. Siellä 22-vuotias puolustaja on pelannut alkukauden 23 ottelua tehopistein 1+8. ± lukema on tällä hetkellä +4.

Puolustaja Simon Backman suuntasi täksi kaudeksi pelamaan Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Allsvenskaniin Bjorklövenin joukkueeseen. Siellä puolustaja on pelannut tällä kaudella 22 ottelua tehoin 1+4. ± lukema näyttää -1. Samassa joukkueessa näyttäisi pelaavan myös SaiPan kannattajille tuttu Mikko Pukka sekä toinen suomalainen Roope Talaja.

Hyökkääjä Tero Koskiranta siirtyi täksi kaudeksi pelamaan ulkomaille Itävallan pääsarjaa pelaavan Krotialaisen Medvescak Zagrebin joukkueeseen. Koskiranta on pelannut 25 ottelua tehoin 9+11. Teholukema näyttää +1. Samassa joukkueessa pelaa myös puolustajat Marko Pöyhönen ja SaiPa faneillekin tuttu Harri Tikkanen.

Hyökkääjä Matti Järvinen siirtyi kesällä hallitsevan mestarin Tampereen Tapparan riveihin. Järvinen on pelannut Tapparassa 31 ottelua ja tehnyt vaatimattomat tehopisteet 3+6. ± lukema on kuitenkin tällä hetkellä joukkueen paras + 11. Alkukaudella Järvinen pelasi vielä 1-2 keskushyökkääjänä, mutta on nyt viime aikoina tippunut 4. ketjun keskushyökkääjäksi.

Mikael Kuronen palasi takaisin kesällä kasvattaja seuraan Tampereen Ilvekseen monivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä on tehnyt 27 otteluun tehopisteet 5+5. Myös Kurosen rooli on huomattavasti pienentynyt alkukaudesta ja nyt on jo vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Netissä pyöriikin huhu, että Kuroselle oltaisiin etsimässä uuttaa seuraa. Ottaisin ilomielin takaisin SaiPaan, mutta uskon, että herra päätyy johonkin muualle.

Hyökkääjä Tomi Leivo siirtyi kesällä pelamaan paikallisvastustajan Kouvolan KooKoon väreihin. Leivo on pelannut 30 ottelua ja tehnyt pisteet 6+6. ± lukema näyttää -1.

Kesken viime kauden potkut saanut hyökkääjä John McFarland pelaa tällä kaudella Sveitsin NLB sarjassa pelaavan HC La Chaux-de-Fonds nimisessä joukkueessa.  Hyökkääjä on pelannut ainoastaan 11 ottelua tehoin 6+1. ± lukema näyttää tällä hetkellä -5. Vähäiseen ottelumäärään näyttää olevan syynä, että on tälläkin hetkellä merkitty loukkaantuneeksi.

Myös toinen Kookoon riveihin siirtynyt hyökkääjä on Ville Vainikainen. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 31 ottelua tehopistein 1+4. ± lukema näyttää olevan pakkasen puolella -3 verran.

Brock Trotter siirtyi kesällä Saksan DEL liigaan ERC Ingolstadtiin joukkueeseen. Siellä hän ei kuitenkaan ehtinyt pelamaan yhtään peliä, kun sai potkut rattijuopumus epäilyiden vuoksi. Tämän jälkeen Trotter kävi yrittämässä try-out sopimuksella AHL joukkue Chicago Wolesiin, jossa pelasi 4 ottelua tehoin 0+1. ± lukema oli näiden otteluiden jälkeen -4. Try-out pesti ei kuitenkaan tuonut jatkosopimusta ja tällä hetkellä Trotter näyttäisi olevan ilman seuraa.

Hyökkääjä Joona Jääskeläinen siirtyi täksi kaudeksi pelamaan mestikseen nouseen Imatran Ketterän riveihin. Joona on pelannut hyvän alkukauden, kun 20 ottelussa on syntyneet tehopisteet 13+12 ja on Mestiksen pistepörssin 6. sijalla. ± lukema on tällä hetkellä -3. Jääskeläinen on ollut joukkueen kantavia voimia yhdessä Tomi  Iso-Mustajärven ja Santeri Vuodin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti