sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kenelle jatkosopimus osa 2 hyökkääjät

Tässä lupaamani toinen osa, jossa käsittelen, kenelle hyökkääjistä pitäisi tehdä jatkosopimus ja kenet päästää jatkamaan matkaa. Hyökkäyksen osalta palikat on paremmin ensi kaudelle kasassa, mitä puolustuksessa.

HYÖKKÄÄJÄT

Ville Koho sopimus 2018

35-vuotias kapteeni on tällä tällä kaudella vasta 22 ottelua tehoin 3+8. Koho on kärsinyt tälläkin kaudella loukkaantumisista, mutta on silti erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle. Ehdottomasti jatkosopimusta myös ensi kaudelle, kuuluu joukkueen perusrunkoon. Vaikka ei pisteitä niin paljon tee, on äärettömän tärkeä alivoimalla ja vastustajan parhaita ketjuja vastaan pelatessaan.

Jonatan Tanus sopimus 2019

22-vuotias hyökkääjä pelaa ensimmäistä kokonaista kautta liigassa. Alkukaudella on syntynyt pisteitä 32 ottelussa 8+7.  Mielestäni päässyt paremmin liiga vauhtiin mukaan, mitä osasin odottaa. Tulee tekemään ihan hyvät pisteet jo ensimmäisellä kaudella ja olenkin tyytyväinen, että sopimus jatkuu myös ensi kaudella. Tanuksella on todella hyvä laukaus, kunhan saa vaan aikaa ja tilaa laukoa.

Kim Strömberg sopimus 2018

29-vuotias hyökkääjä on pelannut aika vaisun alkukauden, kun 24 otteluun on tehnyt pisteitä 4+2.  Ei ole mielestäni päässyt tällä kaudella viime kauden tasolle jolloin teki 50 otteluun 26 pistettä. Tietysti roolikin on ollut tänä vuonna pienempi ja tuntuu myös, että ei oikein istu Lehterä pelitapaan. Itse en kyllä jatkaisi sopimusta tämän kauden jälkeen.

Joni Nikko sopimus 2019

23-vuotias isokokoinen hyökkääjä saapui kesken viime kauden SaiPaan Kalpasta. Nikko on pelannut tällä kaudella 18 ottelua tehoin 3+2. Lisäksi Nikko kävi loukkaantumisen jälkeen hakemassa pelituntumaa Mestiksestä Imatran Ketterästä 3 ottelun verran ilman tehopisteitä. Nikolla on siis sopimus jo ensi kaudeksi. En henkilökohtaisesti itse haluaisi enää välttämättä Nikkoa joukkueessa nähdä, koska on aika loukkaantumisherkkä eikä ole pystynyt ottamaan isompaa roolia, vaikka tilaisuuksia on saanut. 3-4 ketjun pörrääjiä on jo tarpeeksi.

Anssi Löfman sopimus 2020

SaiPan oma kasvatti Löfman teki täksi kaudeksi paluun Lappeenrantaan. Löfman on pelannut 18 ottelua tehopistein 6+2. Valitettavasti Löfmankin on edellisien kausien tapaan kärsinyt loukkaantumisista. On kuitenkin terveenä pelatessaan tärkeä palanen joukkuetta. Tekee kentällä asioita koko sydämellä joukkueen eteen, eikä selkä suoristu missään tilanteessa. Toivoisin vain, että saisi pelata enemmän terveenä. Pisteet jääneet vaisuksi nimenomaan johtuen näistä loukkaantumisista.

Bastian Maia sopimus 2018 (optio 2019)

Ranskalainen Maia on pelannut tällä kaudella Liigassa 11 ottelua tehoin 1+1. Pääasiassa Maia on pelannut kuitenkin A-nuorten sm-sarjaa 24 ottelua tehopistein 13+17.  Maia on ollut A-nuorissa todella hyvä ja potentiaalia on mielestäni hänessä jonkun verran, ehdottomasti käyttäisin option ja tekisin mieluiten pidemmän sopimuksen.

Ahti Oksanen sopimus 2018 (optio 2019)

Ahti Oksanen on pelannut tällä kaudella 30 ottelua pistein 5+7. Oksanen on odotuksiin nähden ollut ehkä suurin pettymys. Pyrkii kyllä laukomaan paljon, mutta laukaukset suuntautuvat yleensä ohi tai päin maalivahtia. Lisäksi suuria puutteita löytyy niin luistelussa kuin fysiikan kanssa, vaikka on isokokoinen pelaaja. Todella vaikea tässä kohtaa sanoa kannattaako optiota käyttää. On tietysti Lehterälle tuttu pelaaja.

Cody Kunyk sopimus 2018

Hyökkääjä Cody Kunyk on ollut erittäin hyvä hankinta joukkueelle. Kunyk  on tehnyt 26 otteluun 8+10. Lisäksi ± tilastossa Kunyk on joukkueen paras + 12. Kunyk on todella kokonaisvaltainen pelaaja, joka pelaa todella hyvin niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. On ehdottomasti on joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja haluaisikin ehdottomasti, että tälle herralle tehdään jatkosopimus mahdollisimman nopeasti ennen kuin isommat seurat vie.

Valtteri Virkkunen sopimus 2018

Virkkunen on pelannut tällä kaudella 16 ottelua tehoin 0+2. Virkkunen on todella tärkeä alakenttien raataja joukkueelle, joka ei koskaan anna periksi. Siksi hän on tälläkin kaudella saanut muutaman pahemman osuman, kun on heittäytynyt kiekon tielle. Tykkään paljon Virkkusen pelityylistä ja tekisin ehdottomasti jatkosopimuksen.

Antton Mönkäre sopimus 2018

21-vuotias hyökkääjä on pelannut liigassa 12 ottelua ilman tehopisteitä. Lähinnä Mönkäre on pelannut A -nuorten liigassa 20 ottelua tehopistein 8+5. Olen hieman hämmentynyt Mönkäreen tämän kauden peleistä. Jostain syystä, kun Mönkäre laitettiin syksyllä takaisin A-junioreihin viime kevään jälkeen, ei jostain syystä peli ole lähtenyt kulkemaan. En välttämättä tekisi jatkoa, jos Maian optio päätetään käyttää.

Roy Radke sopimus 2018

Ensimmäistä kautta aikuisten sarjassa pelaava Roy Radke on pelannut 32 ottelua tehopistein 4+4. Radke tuli SaiPaan syksyllä try-out sopimuksella,jota päätettiin jatkamaan kauden loppuun asti. Radke on parantanut kauden aikana koko ajan pelaamista ja kehittynyt isoja askeleita eteenpäin. Radke on kuitenkin joukkueen ± tilastossa huonoin -8 lukemalla. Tämä selittyy varmasti osin nuoruuden innolla tehdyistä virheistä ja saaduista turhista jäähyistä.  Toivon kuitenkin, että SaiPa saisi ehdottomasti Radke pidettyä ja tehtyä jatkosopimuksen.

Topi Nättinen sopimus 2019

Topi Nättinen on ehdottomasti ollut joukkueen suuria onnistujia. Nättinen on tehnyt 33 otteluun 6+18. Nättinen on jo nyt tehnyt liigauransa parhaat pisteet, vaikka kausi on vasta puolessa välissä. Nättinen on erittäin taitava pelaaja, joka pyrkii rakentamaan peliä. Itse pidän todella paljon Nättisen pelityylistä ja olenkin iloinen, että sopimus on myös ensi kaudeksi, ei tule isommat seurat ainakaan vielä viemään tätä kultakimpaletta.

Eetu Koski sopimus 2019

Hyökkääjä Eetu Koski on pelannut tällä kaudella 14 ottelua tehopistein 1+2. Koski on myös pelaaja, joka ei tunnu millään saavan uralleen ehjää kautta. Nytkin alkusyksystä hän on ollut jo puolet peleistä sivussa. Mielestäni SaiPassa on liikaa tällä hetkellä pelaajia, jotka tuntuvat olevan kokoajan loukkaantuneina. Sopimus kuitenkin ensi kaudelle löytyy.  Koski on myös hyvä 3-4 ketjun pelaaja ja tärkeä alivoimalla.

David Goodwin sopimus 2018 (optio 2019)

Goodwin tuli SaiPaan Yhdysvaltojen yliopistosarjasta ja pelaa siis ensimmäistä kautta Euroopassa ja miesten sarjassa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 33 ottelua ja tehnyt 5+10. Goodwin aloitti kauden erittäin pirteästi ja sai paljon vastuuta. Nyt viime aikoina rooli on pienentynyt, ja pisteitäkin syntynyt vähemmän. On silti mielestäni mahdollisuus nousta liigassa hyväksi pelaajaksi ja näkisinkin, että optio pitäisi käyttää.

Saku Salminen sopimus 2018

Salminen on pelannut tällä kaudella 19 ottelua ja tehnyt tehot 1+0. Isokokoinen hyökkääjä ei ole tälläkään kaudella löytänyt paikkaa joukkueesta ja on istunut useamman ottelun katsomossa. Isokokoinen hyökkääjä ei oikein tunnu mahtuvan Lehterän pelisysteemiin, joka perustuu nopeaan peliin. Salmisella suurin haaste onkin luistelun kanssa. En usko, että jatkosopimusta kannattaa tehdä Salmiselle, vaan päästää menemään joukkueeseen, jossa pääsee pelaamaan.

Elmeri Kaksonen sopimus 2019

Oma kasvatti Kaksonen on pelaamassa uransa parhainta kautta tai ainakin lähelle sitä. Kaksonen on alkukaudella tehnyt 33 otteluun 7+12 ja on toisena joukkueen sisäisessä pistepörssissä Nättinen jälkeen. Parhaalla kaudella Kaksonen on tehnyt 25 p kaudella 2011-2012 silloinkin SaiPassa. Kaksonen on ehkä eniten kehittyneitä pelaajia Lehterän alaisuudessa, kun on saanut vastuuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti