perjantai 31. maaliskuuta 2017

SaiPa 2017-2018 näyttää tällä hetkellä tältä

Käyn tässä läpi tällä hetkellä sopimuksen alaiset pelaajat ensi kaudelle.

Maalivahdit:

Frans Tuohimaa
Jussi Markkanen
Niklas Westerholm

SaiPan maalivahtiosasto on ensi kaudelle kunnossa. Tuohimaan hyvillä loppukauden peleillä lähtee todennäköisesti syksyllä ykkösmaalivahtina. Jussi Markkanen on lähtökohtaisesti kakkosmaalivahti ja pelaa silloin kun Tuohimaa tarvitsee huilia. On varmasti kuitenkin kokemuksellaan tärkeä tuki Tuohimaalle. Nuori Westerholm tulee lähtökohtaisesti pelaamaan vielä ensi kaudella A-junioreissa.

Puolustajat:

Jere Sneck
Kalle Maalahti
Lasse Lappalainen
Lauri Taipalus
Per-Savilahti Nagander
Santeri Koponen
Kasperi Torikka
Brett Carson

Puolustus näyttää myös jo tällä hetkellä todella hyvälle. Todennäköisesti tuosta pakistosta Torikka ja Koponen tulevat pelaamaan omissa A-junioreissa tai Mestiksessä lainalla.  Lisäksi William Mäkisen optio jätettiin käyttämättä, ja vaihtaa siis todennäköisesti maisemaa. Myös SaiPassa viimeiset 9 kautta pelannut Simon Backman ei tule jatkamaan SaiPan joukkueessa. Todennäköisesti SaiPaan tulee kesän aikana pari puolustajaa. En tiedä onko loppukaudesta TPS lainalla ollut Kojo esimerkiksi toinen nimi. Toinen puolustaja saisi mielellään olla se kiekollinen puolustaja. Huhuissa ollaan vahvasti tuomassa KooKoo:sta loppukaudeksi HIFK riveihin​ siirtynyttä Ryan O'Connoria ensi kaudeksi SaiPaan. Mielestäni sopisi erittäin hyväksi vahvistukseksi puolustukseen.

Hyökkääjät:

Eetu Koski
Elmeri Kaksonen
Joni Nikko
Kim Strömberg
Saku Salminen
Valtteri Virkkunen
Ville Koho

Hyökkäys onkin sitten tällä hetkellä levällään kuin Jokisen eväät. Viime kauden hyökkääjistä sopimusta ei ole vielä Tomi Leivolla, Janne Kettusella, Henry Karjalaisella, Tero Koskiranta, Mikael Kuronen, Ville Vainikainen + loppu kaudella liigaa pelanneet junnut. Mikael Kuronen on varma lähtijä todennäköisesti Ilvekseen. Lisäksi toinen melko varma lähtijä on Tomi Leivo, jota huhuttu KooKoo ja Sport riveihin. Lisäksi hieman kuulunut myös sellaista, että Ville Vainikainen ei olisi jatkamassa Lappeenrannassa, mikä minua kyllä ihmetyttää. Toisaalta alakentät alkavat olemaan jo melko täynnä, niin voi olla että lähtee hakemaan roolia muualta. Lisäksi viime kauden otteilla purkaisin ehdottomasti Saku Salmisen sopimuksen. En näe hirveästi käyttöä tälle pelaajalle ensi kaudellakaan. Antton Mönkärellä on optio ensi kaudesta, jonka käytöstä ei ole seura vielä tiedottanut. Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä seura tekee Tero Koskirannan kanssa. Loppukaudella oli ehdottomasti joukkueen parhaita pelaajia. Jos ei olisi hirveän kallis, niin pitäisin mielelläni. Menee 2 sentterinä ensi kaudella. Voisi harkita myös laidalle, jos parempi keskushyökkääjä on tulossa. Hyökkäykseen on tulossa siis muutama pelaajaa ja ennen kaikkea 1-2 ketjuihin. Varmojen huhujen mukaan SaiPaan hyökkäys vahvistuu omalla kasvatilla, kun Anssi Löfman palaa JYP takaisin SaiPaan. Löfman tulee olemaan lähtökohtaisesti ensi kaudella 1-2 sentteri.
Lisäksi Mestiksen pistepörssiä hallinnut SapKon Jonatan Tanus on huhujen mukaan SaiPan mies. Toivottavasti tulee esimerkiksi 2+1 tai 1+2 vuotisella sopimuksella, koska on erittäin potentiaalinen pelaaja. Odotan varsinkin alku kaudesta saavan vastuuta 1-2 ketjussa. Hyökkäykseen tulee näiden lisäksi todennäköisesti Tuomenoksan ulkomaan hankinnat. Informoin lisää, kun SaiPa ilmoittaa lisää sopimuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti