keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Kausi 2017-2018 uusi suunta

Koska kausi 2016-2017 oli niin paha pettymys, on ensi kaudelle tehtävä suunnanmuutos koko seurassa. SaiPa aloittikin tämän operaation ensimmäiseksi vapauttamalla Ari Santasen päävalmentajan paikalta. Santasella olisi ollut vielä ensi kaudeksi sopimus. Erikoista minusta tässä oli kuitenkin se, että muu valmennusryhmä saa jatkaa tehtävässä. Mielestäni ei ole reilua, että tämän kauden epäonnistuminen kaadetaan kokonaan päävalmentajan niskaan. Yleensä näissä tapauksissa, kun päävalmentaja erotetaan, lähtee myös muu valmennusryhmä. Voi tietysti olla, että uusi päävalmentaja saa päättää pitääkö nykyisen ryhmän, vai etsiikö uuden ryhmän.  SaiPa on aloittanut uuden päävalmentajan etsimisen ja toivonkin, että nyt löydetään sellainen vaihtoehto, jolla voidaan joukkueen suunta muuttaa ja taistella jälleen ensi kaudella playoff paikoista.

SaiPa ilmoitti myös merkittävästä jatkosopimuksesta, kun puolustaja Brett Carson on tehnyt vuoden jatkosopimuksen. Harmittavan loukkaantumisen takia Carsonin pelit loppuivat tällä kaudella jo joulun jälkeen. Itse vähän uumoilin tätä jatkosopimusta, kun näin Carsonin halilla runkosarjan viimeisessä peleissä. Olen erittäin tyytyväinen tästä sopimuksesta, on erittäin iso palanen puolustukseen ja parhaimmillaan sarjan parhaita puolustajia. Carsonilla ei ole ikinä kiire puolustuksessa ja on muutenkin erittäin varma kiekon kanssa. Olen todella iloinen, että päätti jäädä tänne, eikä lähtenyt rahan perässä isompiin seuroihin. Huhujen mukaan ainakin HIFK ja JYP olisivat olleet kiinnostuneita miehen palveluksesta, ja rahalla olisivat varmasti pystyneet SaiPan tarjouksen nokittamaan. Carsonin sopimuksen myötä, SaiPan puolustus on jo nyt ensi kaudella hyvällä mallilla, tietysti vaatii Taipaluksen, Maalahden ja Sneck pelaamisen parantumista.

Lisäksi SaiPa ilmoitti käyttäneensä puolustaja Santeri Koposen sopimuksessa olleen option. Kyseessä on lupaava nuori puolustaja, joka todennäköisesti tulee ensi kaudella pelaamaan joko A-nuorten sm-sarjaa tai Mestistä, jossain joukkueessa lainalla. Koponen tarvii ehdottomasti lisää voimaa, nyt jäi liigassa hieman heiveröiseksi kaksinkamppailuiden osalta. SaiPa teki myös toisen nuoren puolustajan kanssa sopimuksen, kun Kasperi Torikka teki 2 vuoden sopimuksen. Kyseessä on myös tulevaisuuden lupaus, jolla menee ensi kausi a junnujen sm-sarjassa. Lisäksi A-nuoriin tällä kaudella try-out kautta tullut maalivahti Niklas Westerholm on solminut SaiPan kanssa 1 vuoden sopimuksen. Tällä kaudella A-nuorissa ykkösmaalivahdin paikan ottanut maalivahti on ollut todella positiivinen yllätys itselleni. On kehittynyt jo kauden aikana paljon ja tämä sopimus tuo varmasti uutta intoa kesäharjoitteluun. Uskon, että Westerholm jatkaa myös ensi kaudella A-nuorissa ykkösmaalivahtina.

Lisäksi SaiPa ilmoitti, että ei ole käyttänyt puolustaja William Mäkisen optioita ensi kaudeksi. Tämä tieto on herättänyt suurta keskustelua SaiPan fanien keskuudessa. Kyseessä on kuitenkin erittäin lupaava puolustaja ja olen miettinyt miksi tällaiseen ollaan päädytty. Yksi vaihtoehto voisi olla, että loppukaudella erittäin laiskalla asenteella pelannut puolustaja ei ole miellyttänyt Tuomenoksaa. Sinällään ymmärrän, että jos siellä junnut antaa kaikkensa, ja sitten yksi vetää suoralla selällä, niin ei varmasti anna parasta esimerkkiä nuorille. Mäkinen oli jo A-junnuissa pelatessaan samanlainen, kun ei kiinnostanut niin silloin surfattiin. Toisaalta pelaaja voi myös kasvaa ja korjaa ongelman, jolloin olisi ollut erittäin hyvä tulevaisuuden nimi. Toisaalta mietin sellaistakin vaihtoehtoa, että siellä yritetään tehdä uutta pidempään sopimusta paremmilla ehdoilla pelaajan kannalta. Tietysti tämä sopimus tulisi myös SaiPalle kalliimmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti