sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kauden onnistujat ja epäonnistujat osa 2

Nyt on vuorossa pelaajien osalta kauden epäonnistujat. Epäonnistumisella tarkoitan, että odotuksiin nähden on pelannut alle oman tasonsa. Otan myös huomioon jo pois myydyt pelaajat.

Epäonnistujat:

Puolustaja Lauri Taipalus, palasi täksi kaudeksi takaisin SaiPaan pelattuaan 2 vuotta Helsingin kirkkaissa valoissa Hifk riveissä. Odotuksissa oli, että pystyisi palamaan samalle tasolle, kuin viimeksi täällä pelatessaan, mutta valitettavasti taso on tällä hetkellä kaukana siitä. Kiekolliset ratkaisut todella epävarmoja eikä avaussyötöt osuneet hyökkääjien lapaan. Pisteitä Taipalus teki tällä kaudella 42 ottelussa 0+11. Sopimus jatkuu myös ensi kaudella, mutta tason on noustava ehdottomasti, jos meinaa mahtua pelaamaan.

Puolustaja Kalle Maalahti, pelasi viime kaudella vahvan kauden, kun teki 16 pistettä. Odotukset oli, että ottaa lopullisen läpimurron SaiPassa ja liigassa tällä kaudella. Homma ei kuitenkaan ole missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan ja pisteiden valossa kausi on jäämässä vaisuksi. Maalahti on tällä kaudella tehnyt 30 ottelussa pisteet 1+7. Kauden otteisiin vaikuttaa erityisesti se, että Maalahti on kärsinyt loukkaantumisista. Maalahdella on sopimus myös ensi kaudeksi ja uskon, että tulee ensi kaudella taas näyttämään oman potentiaalinsa, kunhan saa pelata terveenä.

Puolustaja Simon Backman, pitkään jo SaiPassa viihtynyt Backman on tällä kaudella ollut suurimmissa vaikeuksissa puolustuksessa. Puolustavana puolustajana pelaava Backman on pisteiden valossa pelannut melko samanlaisen kauden kuin viime kaudella, mutta suurin ero on tällä kaudella +/- lukemassa, mikä on puolustajalle yksi tärkein mittari onnistumisessa. Viime kaudella tuo luku oli + 18 kun tällä kaudella se on -13. Se kertoo tietysti myös, että ei ole joukkueella mennyt kausi hyvin. Backman kohdalla suurin syy alkaa olla liikkeen puute, joka korostuu puolustuksessa. Lisäksi kaksinkamppailuiden häviäminen on pistänyt tällä kaudella silmään. SaiPalla ja Backman ei ole ensi kaudelle sopimusta, ja uskonkin, että Backman vaihtaa seuraa kauden jälkeen.

Hyökkääjä Tomi Leivo, oma poika Leivolta on odotettu sitä läpimurtoa SaiPassa. Viime kaudella tehdyt 25 pistettä, antoivat odotuksia minulle tälle kaudelle jopa 30 p kaudelle. Harjoitusottelut antoivat suuntaa odotuksille, mutta syksyn kuluessa alkoi tahti hiipua, ja rooli tippua pienemmäksi. Leivo onkin tähän mennessä tehnyt pisteitä 6+11. Minusta tuntuu, että siellä on potentiaalia kyllä, mutta se luultavasti vaatii maisemanvaihdon sellaiseen joukkueeseen, että saisi varmasti isoa roolia. Leivolla ei ole SaiPaan ensi kaudeksi sopimusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti