sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kauden onnistujat ja epäonnistujat osa 1

Vaikka kausi on vielä kesken päätin tässä kohtaa tehdä yhteenvedon kauden onnistujista ja epäonnistujista pelaajien osalta.  Otan tässä huomioon myös pelaajat, ketkä on jo myyty muualle.

Onnistujat:

Maalivahti Frans Tuohimaa: on pelannut erittäin hyvän kauden maalilla. Tuli syksyllä lähtökohtaisesti haastamaan Jussi Markkasta ykkösmaalivahdin paikasta ja onnistui siinä erinomaisesti. On tyhjennysmyynnin jälkeen antanut illasta toiseen nuorelle joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Tuohimaa on pelannut 25 ottelua torjuntaprosentilla 91.74. Tuohimaa jatkaa myös ensi kaudella SaiPassa, mikä on erittäin iso juttu SaiPalle.

Puolustaja William Mäkinen: on ottanut selkeästi täällä kaudella kehitysaskelia puolustajana. Vasta 21-vuotias pelaaja on uskaltanut ottaa kiekollisempaa vastuuta SaiPan puolustuksessa. Tästä esimerkkinä on syntyneet tehopisteet 2+11, ja on ollut tehokkain SaiPan puolustajista. Plus/miinus lukema on nyt -2,mutta parhaimmillaan se on näyttänyt muistaakseni +11, silloin kun SaiPa ei vielä ollut myynyt ketään. Mäkisellä on optio SaiPan kanssa ensi kaudesta, mutta toivoisin, että SaiPa saisi tehtyä pidemmän sopimuksen.

Hyökkääjä Matti Järvinen:  teki tällä kaudella lopullisen läpimurron SaiPassa. Koko kauden ykkössentterinä pelannut Järvinen oli aina vaarallinen, kun kentälle pääsi. Vaikka SaiPan kausi on ollut huono teki Järvinen 46 ottelussa 9+20. Mikä erikoista, vaikka mies myytiin jo helmikuun alussa pois, on hän edelleen SaiPan sisäisessä pistepörssissä toisella sijalla. SaiPalla ei ole Järvisen kanssa jatkosopimusta ja huhujen mukaan pelaisi ensi kaudella Ruotsin sarjassa.

Hyökkääjä Mikael Kuronen: myös Kuronen teki mielestäni tällä kaudella lopullisen läpimurron SaiPassa. Vaikka pisteiden valossa pelasi melko samanlaisen kauden, kuin viime kausi, mutta pelaajana on mielestäni mennyt paljon eteenpäin. Tykkään kovasti Kurosen asenteesta, oli tällä kaudella niitä harvoja pelaajia, joka kentälle päästessään antoi aina kaikkensa joukkueelle. On erittäin iso joukkuepelaaja kyseessä.  Valitettavasti Kurosen kausi päättyi kesken loukkaantumiseen. Pisteitä Kuronen teki tällä kaudella 47 ottelussa 12+5. Kurosella ei valitettavasti ole SaiPaan sopimusta ensi kaudeksi ja on huhuissa viety vahvasti takaisin Tampereelle Ilvekseen.

Hyökkääjä Tero Koskiranta: Koskirannan hankinta viime kesänä sai paljon vastalauseita. Vaikka ei syksyllä vielä näyttänyt mitään ihmeellistä, on kauden aikana nostanut paljon roolia. Koskiranta on saanut pelata koko kauden 1-2 sentterinä, ja varsinkin pelaajamyyntien jälkeen on johtanut nuorta joukkuetta hyvin. Mielestäni pisteidenkin valossa kausi on ollut hyvä, kun  56 ottelussa on syntyneet tehot 16+14. Koskirannalla ei ole vielä ensi kaudeksi jatkosopimusta, mutta toivon että tekisi SaiPan kanssa sellaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti