maanantai 17. huhtikuuta 2017

SaiPan uusi päävalmentaja

SaiPa on nimennyt uudeksi päävalmentajaksi Tero Lehterän 1+1 vuotisella sopimuksella, joka sisältää SaiPan option. 44- vuotias Lehterä on toiminut tällä kaudella nelosen kommentaattorina televisiossa. Hänellä piti olla täksi kaudeksi päävalmentajan paikka Espoon Blues peräsimessä, mutta seura meni konkurssiin viime kauden päätteeksi. Lehterä toimi viime kaudella apuvalmentajana samaisessa Bluesissa. Lehterältä löytyy myös päävalmentaja kokemusta Blues A nuorissa, jossa voitti joukkueen kanssa suomenmestaruuden vuonna 2014. Muu valmennusryhmä tullaan nimeämään myöhemmin, kunhan se on valmis.

Itse toivoin henkilökohtaisesti eniten Lehterän nimeämistä kaikista vaihtoehdoista. Vaikka Lehterällä ei ole merkittävästi enemmän päävalmentaja kokemusta, mitä oli Santasella, pidän jo nyt tätä nimeämistä SaiPalle parempana asiana, mitä oli Santanen. Positiivisena asiana SaiPan kannalta voidaan pitää, että Lehterä tulee seuran ulkopuolelta ja tuo näin seuraan uusia näkemyksiä. Lisäksi SaiPa tarjoaa Lehterälle hyvän ympäristön aloittaa liigassa päävalmentajana. Näen tämän siis kummallekin win-win tilanteena. Lisäksi Lehterän sopimuksessa oleva seuran optiovuosi on osoitus, että SaiPa on ottanut opiksensa Santasen tapauksesta. Lehterä on myös ihmisenä minusta paljon helpommin lähestyttävä, mitä oli Santanen näin ulkopuolelta seurattuna. Lisäksi, kun olen seurannut tämän kevään pudotuspelejä, on Lehterä kommentaattorina antanut itsestään erittäin ammattitaitoisen kuvan. Tässä asiassa olemme tietysti viisaampia ensi keväänä.

Lehterää ollaan pidetty Blues organisaatiossa erittäin hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä. Kun SaiPa on tällainen pieni seura, joka ei voi rahalla kilpailla pelaajista, on organisaatiolla etu, kun on päävalmentaja, joka pystyy kehittämään nuoria pelaajia. Se osaltaan saa varmasti houkuteltua muutaman potentiaalisen lupauksen Lappeenrantaan. Lisäksi uskon, että Lehterä pystyy, myös auttamaan kehittämään seuraan junioripuolen toimintaa, jolloin omia lupaavia junnuja pystytään paremmin pitämään seurassa ja tulevaisuudessa liigaan nousee entistä enemmän omia nuoria.

Lehterän mukaan, hänen tavoitteensa on saada SaiPa pelaamaan tulevalle kaudella Ruotsissa SHL liigan tyylistä kiekkoa. Uskon, että tämä sopii SaiPalle hyvin, jos mietitään, miten hyvin SaiPa pärjäsi CHL:ssä ruotsalaisjoukkueita vastaan. Pelityylissä luistellaan paljon päästä päähän, eikä harrasteta viivelähtöjä tai keskialueen trappia. Tämä pelityyli vaatii tietysti äärimmäisen luisteluvoimaisen joukkueen. KalPa on mielestäni tällä kaudella esittänyt tätä pelityyliä suomalaisjoukkueista eniten. Jää nähtäväksi, miten hyvin Lehterä saa puheet siirrettyä kentälle ensi syksynä. Sen voin kuitenkin todeta, että itse ainakin odotan jo ensi kauden alku innolla. Minulla on hyvä tunne, että ensi kaudella päästään taas kunnolla tappelemaan liigaan mukaan.

SaiPan lehdistötilaisuus





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti