maanantai 16. tammikuuta 2017

Miten heillä menee nyt?


Ajattelin ihan mielenkiinnosta selvittää, miten viime kaudella SaiPassa pelanneilla ja kesällä seuraa vaihtaneilla pelaajilla on mennyt tällä kaudella.

Jani Nieminen siirtyi Saksan pääsarjassa pelaavaan Fischtown Pinguins riveihin. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa 8. Nieminen on pelannut tällä kaudella 21 peliä torjuntaprosentilla 90,2 % ja päästettyjen maalien keskiarvo on 3,27.

Johan Larsson siirtyi myös Saksan pääsarjaan Iserlohner Roosters joukkueeseen. Joukkueella ei ole kovin kummoisesti sarjassa mennyt, ja joukkue onkin tällä hetkellä viimeisenä sarjassa. Larsson on pelannut 30 ottelua pistein 0+5 ja plus/miinus lukema 0. 

Viime kaudella SaiPan kannattajien suosikkipelaaja Sam Lofqist siirtyi täksi kaudeksi suurempiin ympyröihin, kun KHL seura Torpedo Nizhny Novgorod nappasi pelaajan. Joukkue löytyy KHL läntisessä konferenssista 3 sijalta. Sam on pelannut tällä kaudella 40 ottelua tehoilla 4+9 ja plus/miinus lukemalla +4. 

Simo-Pekka Riikola puolestaan vaihtoi seuraa Suomessa, kun Rauman Lukko kiinnitti miehen kesällä. Loukaantumisista kärsinyt Riikola on pelannut Lukon riveissä 19 ottelua tehoilla 0+0 ja plus/miinus lukemallan -4. Lisäksi pelannut Mestistä KeuPan riveissä 4 ottelua 1+2 tehoilla. 

Myös yksi ehdottomasti SaiPan kannattajien suosikkipelaaja David Mcintyre pelaa nykyään Sveitsin pääsarjassa Zug joukkueessa. Joukkue on pelannut erittäin hyvän kauden ja ovat sarjassa 3. McIntyre on henkilökohtaisesti jatkanut myös vahvoja otteita, kun 35 ottelussa on syntynyt tehot 10 + 22 ja plus/miinus lukema on kova +18.

Myös toinen SaiPasta KHL:n siirtynyt pelaaja on maalitykki Chad Rau. Rau siirtyi KHL:n uuteen seuraan Kiinan Kunlun Red Star. Kunlun löytyy itäisen konferenssin 7.sijalta. Rau on pelannut myös erittäin vahvan kauden tehden 50 otteluun tehot 18+16 ja plus/miinus lukemalla -2.

Tommi Jokinen teki täksi kaudeksi paluun Savoon ja Kuopion KalPan riveihin. KalPa on pelannut erittäin vahvan alkukauden liigassa ja on sijalla 2. Jokinen on tehoja tehnyt 40 ottelussa 10+8 ja plus/miinus lukema +2.

SaiPaan tammikuussa hankittu Vojtech Polak pelaa nykyään myös KHL:ssä Severstal Cherepovetsin joukkueessa. Joukkueella ei ole ollut kovin hyvä kausi, vaan ovat läntisessä konferenssissa vasta sijalla 12. Polak on pelannut 32 ottelua 7+9 ja plus/miinus lukema +9.

Sami Venäläinen lähti pelamaan myös ulkomaille Saksan pääsarjaan samaan seuraan, kuin Jani Nieminen. Valitettavasti harjoitusottelussa tullut loukkaantuminen pilasi koko kauden, eikä Venäläinen ole vielä pelannut yhtään ottelua.

Ville Hämäläinen aloitti kauden liigan nousijajoukkueessa Mikkelin Jukureissa vain 6 ottelua, tehoilla 0+0. Jukurit purki kuitenkin Villen sopimuksen ja uusi seura löytyi Saksan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Dresdner Eislöwenin joukkueesta. Siellä Ville on pelannut 17 ottelua pistein 3+6 ja plus/miinus lukemalla +4.

Toinen viime tammikuussa SaiPaan hankittu pelaaja Kevin Henderson siirtyi kauden alussa ECHL Norfolk Admirals, jossa kuitenkin pelasi vain 4 peliä tehoin 0+0. Tämän jälkeen tie toi takaisin Eurooppaan tällä kertaa Slovakian pääsarjassa pelaavan Poprad riveihin. Siellä Henderson on pelannut 21 ottelua pistein 5+9 ja plus/miinus lukemalla +7.

5 kommenttia:

  1. Entä mielestäsi liigan paras hankinta McFarland?

    VastaaPoista
  2. Pointti olikin siinä että muutaman onnistuneen treenipelin perusteella kehtasit väittää parhaaksi hankinnaksi. Kertoo aika paljon siitä miten vähän ymmärrät peliä nimeltä jääkiekko. Ehkä sen että enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa, mutta siihen se jääkin.

    VastaaPoista
  3. Jääkiekkoa olen seurannut yli 20 vuotta, ja SaiPaa saman aikaa. Se että pelaaja loukkaantui niin pahasti, että joutuu leikkaukseen ei kerro minun jääkiekkotietämyksestä mitään. Väitän että kärsi myös osittain valmennuksesta, koska ei saanut ylivoima-aikaa.

    VastaaPoista
  4. Kerro nyt herranjestas ne argumentit miten pystyit luokittelemaan liigan parhaaksi hankinnaksi treenipelien perusteella? Miten meni esim JMA:n edelle? Näitä arpoja ei juuri koskaan voi ennakoida, mutta Aaltosesta kaikki tiesi mitä IFK sai. Tuomenoksa tehnyt hyvää duunia ja varmasti eri valmennuksella tämäkin hankinta olisi breikannutkin paremmin.

    Voidaan myös ottaa vertailuun KHL:n puolelta Jokerit. Brian O'Neill ja Joey Hishon olivat paperilla korkeintaan McFarlandin tasoisia. Lopputulemana Hishon ihan täysi floppi ja O'Neill ei myöskään ole täyttänyt ulkomaan hankinnan kriteerejä kuin osittain.

    Ymmärrän kyllä että on värilasit päässä, mutta joku raja nyt kuitenkin.

    VastaaPoista