sunnuntai 29. lokakuuta 2017

SaiPan alkukausi tilastojen valossa

Käyn läpi seuraavaksi tilastojen valossa joukkueen alkukauden suoritusta. SaiPa on pelannut nyt 19 ottelua ja on runkosarjassa sijalla 9. Se on ottanut 3 p voittoja 5, suoria tappioita on 7 ja jatkoaika/voittomaalikilpailuja on 7, joista se on voittanut 6. Pisteitä joukkueella on kasassa tällä hetkellä 28. Pistekeskiarvo per ottelun on tällä hetkellä 1,47 joka on liigassa 8.paras.

SaiPa on päästänyt maaleja 53, joka on liigassa viidenneksi eniten ja tehnyt maaleja 38, joka on liigassa kolmanneksi vähiten. Voidaan siis todeta, että joukkueen puolustuspeli toimii kohtalaisesti, mutta maalinteossa on suuria ongelmia. Tähän vaikuttaa tietysti avainpelaajien loukkaantumiset, mutta olisi hyvä hankkia vielä yksi puhdas maalintekijä, niin kuin Chad Rau oli pari vuotta sitten.

Ylivoima on tällä hetkellä SaiPan suurin kompastuskivi. Joukkueen ylivoimaprosentti on tällä hetkellä 6,15, joka on siis ylivoimaisesti liigan heikoin. SaiPa on pelannut ylivoimaa 65 kertaa ja ajassa se on 107,57 min.  Ylivoima maaleja on syntynyt ainoastaan 4.  Yhden ylivoimamaalin tekemiseen SaiPa on tarvinnut aikaa n. 27 min. Tähän olisi pikaisesti hyvä löytää lääkkeet, koska erikoistilanteet on nykyään isossa osassa otteluita, jos halutaan otteluita voittaa ja keväällä playoffeissa pelata.
Alivoima on parantunut kauden edetessä.  Alivoimaprosentti on on tällä hetkellä 78,65, mikä on liigassa 9. parasta. SaiPa on pelannut alivoimalla 89 kertaa ja päästänyt 19 maalia, se on liigassa kolmanneksi eniten. Alivoima-aikaa on joukkueelle kertynyt 141 min. Se on liigassa toiseksi eniten. SaiPa ottaa paljon turhia hyökkäyspään tai keskialueen jäähyjä, mitkä pitäisi huolellisuudella saada kitkettyä ehdottomasti pois.

SaiPan maalivahdeista paremmin on onnistunut Frans Tuohimaa, joka löytyy liigan torjuntatilastossa 3.sijalta. Otteluita Tuohimaalle on kertynyt 17 ja torjuntaprosentti on tällä hetkellä 93.16. Torjuntoja miehelle on kertynyt 463, joka on liigassa kolmanneksi eniten. Tuohimaa on päästänyt selän taakse 34 kiekkoa. Nollapelejä on tullut tällä kaudella kaksi. SaiPa ilmoitti edellisessä kotipelissä Jukureita vastaan, että Tuohimaa on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.  Tämä sopimus tuli itselleni täysin yllätyksenä, ja on seuralle yksittäinen erittäin tärkeä sopimus. Yleensä SaiPasta lähdetään jatkamaan uraa onnistuneen kauden jälkeen, mutta Tuohimaa päätti jäädä. Nyt on ensi kaudelle jo maalivahti asiat kunnossa, jos Markkanen lopettaa, voidaan omissa A junnuissa pelaava Niklas Westerholm nostaa 2. maalivahdiksi.

Puolustajista parhaiten pisteiden valossa on onnistunut Lasse Lappalainen, joka on tehnyt 19 otteluun 2+7. Myös ± tilasto on puolustajista paras, kun se on+ 4. Vastaavasti huonoin ± lukema on Jere Sneckillä ja Per Savilahti-Nagander, kun molemmilla on lukema -4.  Peliaikaa puolustajista eniten on saanut Urho Vaakanainen 23,51 min. Vaikka Vaakanainen on saanut runsaasti vastuuta, ei pistetili ole vielä auennut. Rangaistuksia puolustajista eniten on saanut Markus Kojo 24 min ja vähiten Brett Carson 8 min.

Hyökkääjistä eniten pisteitä ja kultakypärää kantaa tällä hetkellä David Goodwin, kun hän on tehnyt 19 ottelussa tehopisteet 5+6. Samoissa pisteissä on Topi Nättinen tehoilla 4+7. Paras ± lukema hyökkääjistä on Cody Kunykilla +10. Vastaavasti huonoin on taas Roy Radke -6. Eniten hyökkääjistä on laukonut Ahti Oksanen 79 kertaa. Paras aloitusprosentti on Anssi Löfmanilla, kun se on 51,4. Keskimäärin eniten peliaikaa hyökkääjistä on saanut Cody Kunyk n.20 min. Toiseksi eniten on pelannut Topi Nättinen n. 18 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti