keskiviikko 30. elokuuta 2017

SaiPan junioritoiminta

Olen viimeisen 5 vuoden aikana seurannut tarkemmin SaiPan juniorijoukkueita aina C-junnuista A-junnuihin saakka ja olen vuosi vuodelta ollut tilanteesta huolestuneempi asiasta seuran kannalta. Mitä olen asiaa seurannut, niin tuntuu että jo C-junnuista lähtee SaiPan parhaat junnut muualle tai viimeistään B-junnujen ikäluokassa. Tästä seuraa se, että SaiPa ei tule koskaan saamaan kunnollista A-juniori joukkuetta, joka taistelisi muustakin, kuin sarjan viimeisistä sijoista. Lisäksi SaiPan liigajoukkue ei näin ollen saa myöskään omia poikia pelaamaan liigaa, ja näin ollen omavaraisuutta nostamaan joukkueessa, vaan nekin paikat täytyy täyttää muualta tulevilla pelaajilla, mikä on seuralle kalliimpaa. Tämä oravanpyörä pitäisi ehdottomasti pysäyttää mahdollisimman pian.

SaiPasta viimeisen 5 vuoden aikana on lähtenyt mm. seuraavat pelaajat:

Valtteri Lipiäinen (Espoo United)
Mikko Petman (Rauman Lukko A)
Ville Petman (Rauman Lukko A)
Jesse Ruotsi (Rauman Lukko A)
Viljami Istala (Rauman Lukko B)
Jerkko Häkkinen (TPS A)
Aleksi Akkanen (HPK A)
Ville Ruokonen (HPK A)
Joona Lankinen (Pelicans B)

Tähän ongelmaan pitää koko seurassa paneutua välittömästi. Ensimmäinen reagointi tilanteeseen tuli kesällä, kun Espoosta tullut Kai Jansson aloitti uutena valmennuspäälikkönä SaiPassa. Tunnetusti Espoossa ollaan tehty erittäin hienoa junioritoimintaa vuodesta toiseen, joten toivottavasti Jansson saisi tuotua uutta seuran junioripuolelle. Lisäksi SaiPan liigajoukkue palkkasi uudeksi päävalmentajaksi Tero Lehterän, joka on myös aiemmin toiminut menestyksekkäästi junnujen parissa. Uskon, että näiltä kahdelta herralta voidaan odottaa uusia ideoita. SaiPassa olisi myös ehdottomasti panostettava entistä enemmän junnujen valmennukseen, että menestystä voitaisiin odottaa vähän useammassa ikäluokassa. Tänäkin vuonna esimerkiksi B-junnut pelaa sarjan Mestistä, mikä ei ole ainakaan meriitti Liiga organisaatiolle. Lisäksi Liiga-SaiPan pitäisi entistä herkemmin kiinnittää omia lupauksia, niin kuin esimerkiksi Tappara kiinnittää omia parhaita B-junnuja tai esimerkiksi Ässät, jossa pelaaminen junnuissa on maksutonta, kun liigaseura hoitaa kausimaksut. Tämä on varmasti kustannuskysymys, mutta maksaa myöskin takaisin tulevaisuudessa.

Kun nämä asiat laitetaan kuntoon seurassa, uskon että päästään jonain päivänä juhlimaan vielä seurassa A-junnujen mitalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti