lauantai 5. elokuuta 2017

Ensimmäiset peliesitykset

SaiPa pelasi tämän kauden ensimmäiset ottelut perjantaina Rauman Pitsiturnauksessa. Turnauksessa pelattiin 2 X 15 min erät, ja lopuksi lauottiin voittomaalikilpailu.  Ensimmäinen ottelu pelattiin Porin Ässiä vastaan. Alku meni SaiPalla ihmetellessä ja Ässät veikin vahvasti peliä. Tämä johtui osittain myös siitä, että Ässillä oli jo yksi peli pelattuna ennen tätä kohtaamista. Mitä pidemmälle ottelu eteni, pääsi SaiPa paremmin peliin mukaan, mutta maalinteko osoittautui vaikeaksi, vaikka paikkoja saatiin hyvin luotua. Ässät voitti ottelun maalein 3-0. SaiPan maalilla torjui Jussi Markkanen. Ottelun jälkeen lauottiin vielä voittomaalikilpailu, jonka SaiPa voitti Ahti Oksasen maalilla.

Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli Rauman Lukko ja SaiPan olisi pitänyt voittaa ottelu usean maalin erolla, jotta jatkoon olisi päästy. Lukko vei kuitenkin vähämaalisen ottelun 1-0 ja näin SaiPan turnaus päättyi tähän otteluun. Tässäkin ottelussa SaiPaa vaivasi tehottomuus maalipaikoissa, vaikka hyville paikoille päästiin. Suurin osa laukauksista suuntatui ohi tai yli.  SaiPan maalilla pelasi tässä ottelussa Frans Tuohimaa, joka otti muutaman näyttävän torjunnan. SaiPa voitti kuitenkin jälleen voittomaalikilpailun, kun Jonatan Tanus veivasi ratkaisun.

Näistä kahdesta pelistä ei nyt voi hirveästi vielä analyysiä tehdä, mutta muutama asia pisti kyllä silmään. SaiPa todellakin pyrkii pelaamaan vauhdikasta kiekkoa, niin kuin Lehterä lupaili. Hieman toisessa ottelussa jo näkyi, että alkoi pelaajien kunto loppua pelin loppua kohden. Lisäksi Lehterä totesi, että puolustamista ollaan harjoiteltu ja se olikin mielestäni SaiPalla jo hyvällä tasolla. Hyökkääjät olivat kokoajan auttamassa pakkeja omassa päässä, ja omista lähdettiin todella nopeasti hyökkäämään. Hyökkäyspelissä oli kyllä ideaa, mutta syötöt eivät menneet lapaan.

Pelaajista selkeimmin näkyi Ahti Oksanen, joka pelasi todella ennakkoluulottomasti ja haastoi aina kuin mahdollista. Lisäksi veto on mielestäni todella hyvä, vaikka vielä suuntaui pääasiassa ohi. Näen Oksasessa jonkin verran samoja piirteitä, kuin Matti Järvisessä. Uskon, että Oksanen tulee tekemään hyvät tehot ensi kaudella. Lisäksi uusin ulkomaalainen David Goodwin oli todella positiivinen yllätys. Mielestäni on hyvä pelisilmä ja loi paljon hyviä paikkoja. Lisäksi pelasi erittäin röyhkeästi maalille. Goodwinilta uskaltaa odottaa hyviä tehoja, jos jatkaa noin. Puolustuksessa selkeästi parhaiten suoriutuivat Maalahti ja Lappalainen, jotka molemmat pelasivat hyvällä tasolla molemmissa otteluissa.

Lisäksi SaiPalla oli kokoonpanossa uusi pelaaja, kun aiemmin viikolla ilmoitettiin tehneen sopimus ranskalaisen Bastien Maian kanssa. 20-vuotias hyökkääjä saapuu SaiPaan 1+1 vuotisella sopimuksella. Maia on itselleni tuttu nimi, kun hän pelasi 2015-2016 Hifk A-junioreissa. Hän pelasi 40 ottelua ja teki 31 pistettä. Viime kaudella Maia pelasi Amerikan NAHL 42 ottelua ja teki 16 pistettä. Maia pelaa kuulemma lähtökohtaisesti ensi kaudella SaiPan A-junioreissa, mutta hyvillä otteilla voi myös liigaan päästä. En tiedä onko A-junioreissa pelaaminen enää oikea paikka Maialle vai olisiko ennemmin parempi pelata esimerkiksi Ketterässä Mestistä. On kuitenkin ihan potentiaalinen pelaaja kyseessä, mutta fyysisesti vielä melko raakile. Pelisilmä on kyllä mielestäni todella hyvä, mitä väläyttelikin Pitsiturnauksessa.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=164103

SaiPan harjoitusottelut jatkuvat kahden viikon päästä Imatralla Bauer-turnauksessa. Uskon, että siellä nähdään paljon parempaa SaiPaa. Todennäköisesti silloin ollaan jo saatu hyökkäyspelikin parempaan suuntaan ja voidaan odottaa maaleja. Toivon lisäksi, että SaiPa olisi siihen mennessä löytänyt sen ykkösketjun keskushyökkääjän, jota vielä siis haetaan kuumeisesti.

Haastattelut

                                            Bastien Maia                          


Jonatan Tanus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti