maanantai 31. lokakuuta 2016

Maajoukkue tauolle voitolla

SaiPan pelit jatkuivat Turussa TPS:n vieraana. SaiPa on viihtynyt erittäin hyvin viime vuosina Turussa, ja TPS on onnistunutkin SaiPan voittamaan edellisen kerran kotona vuonna 2013. Voidaan siis sanoa, että SaiPalla oli pieni etulyöntiasema, vaikka aiemmilla peleillä ei olekaan mitään merkitystä.

SaiPa onnistui avauserässä tekemään johtomaalin, vaikka se antoi TPS:lle heti alussa jo pari ylivoimaa. TPS ei kuitenkaan käyttänyt ylivoimiansa, vaan SaiPan uusin ulkomaalaisvahvistus Brock Trotter karkasi keskialueelta läpiajoon, ja viimeisteli varmasti SaiPan 0-1 johdon. Näissä numeroissa siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli melkoista puolustustaistelua vierasjoukkueella. TPS loi tilanteita paljon, mutta SaiPan puolustus kesti maalilla hyvin pelanneen Juho Olkinuoran johdolla. TPS sai harmittavasti, kuitenkin tasoituksen erän loppupuolella, kun Miro Keskitalo teki liigauransa avausmaalin ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Tästä tilanteesta lähdettiin toisen erätauon viettoon.

Kolmas erä ei näyttänyt yhtään paremmalta SaiPan kannalta, vaan TPS sai luotua vaarallisia paikkoja vierasjoukkueen maalille. Olkinuora jatkoi kuitenkin vahvoja otteita maalilla, ja piti SaiPaa voiton tavoittelussa mukana. SaiPa sai oikeastaan erän ensimmäisestä tilanteesta tehtyä maalin, kun puolustaja Kalle Maalahti teki kauden avausmaalin ja siirsi vieraat 1-2 johtoon. Valitettavasti tämä ilo ei kestänyt kauan, kun TPS kuittasi tilanteen seuraavasta tilanteesta tasoituksen ja pelin 2-2. Näissä numeroissa päättyi varsinainen peliaika.

5 min jatkoerä 3-3 vastaan ei tällä kertaa tuonut tulosta, vaikka molemmilla oli paikat tehdä maali. Näin mentiin voittolaukauskilpailuun, joka ratkesi vasta 8.parissa, kun SaiPan puolustaja Lauri Taipalus onnistui maalinteossa ja Olkinuora torjui TPS yrityksen. Näin SaiPa sai 2 pistettä ja jatkoi voittoputkea Turussa. SaiPan maalilla Olkinuoralle kertyi peräti 41torjuntaa. Taas voidaan todeta, että on kyllä hyvä maalivahti kyseessä. Joukkue pääsikin voitolla maajoukkuetauon viettoon liigassa, mutta SaiPa kyllä pelaa vielä yhden pelin ennen taukoa, kun se kohtaa CHL ensimmäisessä osaottelussa Lappeenrannassa Växjö.