lauantai 8. lokakuuta 2016

CHL pudotuspelit alkoivat voitolla

SaiPa aloitti CHL pudotuspelit Tampereella Tapparan vieraana. SaiPalla maalilla jatkoi Olkinuora, joka oli kuulemma käynyt kesällä Tampereella Tapparasta hakemassa pelipaikkaa. Tappara päätti kuitenkin hankkia TPS Teemu Lassilan.

SaiPa oli heti ensimmäisistä minuuteista eri joukkue kuin liigassa. Se piti kiekkoa ja rakenteli rauhallisesti hyökkäyksiä. Lisäksi se puolusti fiksusti viisikkona. Muutenkin se ohjasi Tapparan hyökkäykset lähinnä kulmiin. Voidaan sanoa, että SaiPa pelasi pitkästä aikaa todella hyvän erän. Erästä kertoo myös paljon se, että SaiPan maalilla Olkinuoralle ei tullut kuin kaksi torjuntaa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0 numeroista.

Toisessa erässä SaiPa onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa, kun Tomi Leivo vei vieraat 0-1 johtoon. Tapparalla oli myös erässä omat paikat tulla tasoihin kun se pääsi pelaamaan ylivoimia, mutta kotijoukkueen ylivoima oli tehotonta kiekon siirtelyä. Yksi syy Tapparan huonoon ylivoimaan voi olla Veli-Matti Savinaisen puuttuminen kokoonpanosta. Näin toiselle erätauolle lähdettiin SaiPan 0-1 johdossa.

Kolmas erä alkoi vahvalla kotijoukkueen pyöriryksellä. Vierasjoukkueen puolustus kuitenkin Olkinuoran johdolla kesti. Eikä Tappara keksinyt keinoja maalinedustalle pääsyyn. Laukaukset, mitkä Tappara sai tulivat melko kaukaa ja näin Olkinuoralla oli helppo työ torjua vedot. SaiPa pisti vielä illan toisen maalin, kun Eetu Koski pääsi Lassilan tiputtaman irtokiekon laukomaan maaliin ja vei SaiPan 0-2 johtoon. Nämä olivat myös loppulukemat ja näin SaiPa otti erittäin arvokkaan vierasvoiton. Lisäksi Olkinuora pelasi ensimmäisessä CHL ottelussa heti nollapelin. Arvokkaan tästä voitosta teki myös sen, että SaiPalla on sen verran loukkaantumisia, että kaksi puolustajaa pelasi tässä pelissä hyökkääjänä. CHL:n pudotuspeleissä jatkoon menijä ratkaistaan yhteismaaleilla, joten tämä tarkoittaa sitä, että Tapparan pitää toisessa osaottelussa Lappeenrannassa tehdä vähintään 2 maalia enemmän kuin SaiPa. Silloin, jos maalit on tasan toisen osaottelun jälkeen, mennään jatkoajalle maalista poikki periaatteella.

SaiPan raportti

Maalikooste ottelusta

Jussi Olkinuora haastattelu

SAIPA began CHL Playoffs Tampere Tappara guest. SaiPalla continued to paint Olkinuora, who was reportedly visited in the summer in Tampere Tappara applying for slots game. However, the Jets decided to acquire the TPS Teemu Lassila. SAIPA was immediate from the first minute a different team than in the past. It kept the puck and calmly builders attacks. In addition, it defended smartly quintet. Anyway, it was directed by Tappara attacks, mainly in the corners. It can be said that after a long time SaiPa played a really good batch. One also says a lot that SaiPa paint OLKINUORA did not come as the two fight. The first interval we went 0-0 numbers.

In the second period for the first time managed to SaiPa scored after a swift Tomi Leivo guests took the lead 0-1. Stretch out the javelin was also installments own place to come when it reached levels to play the overwhelming, but the home team's superiority was ineffective maneuvers the puck. One reason for the poor Tappara superiority can be Veli-Matti lack of Clay Woman's configuration. This was the second time interval you leave SaiPa 0-1 lead. The third installment began with a strong home side's pyöriryksellä. However, the away side's defense, led by Olkinuora lasted. And the Jets invent ways maalinedustalle access. The shots, which came to the Jets got quite far away and so it was easy to work OLKINUORA combat bets. SAIPA put yet another goal from a night out, when Eetu Koski reached Lassila dropping irtokiekon shot into the match and took SaiPa 0-2 lead. These were also the final readings and thus SAIPA took a very valuable guest victory. In addition, the CHL Olkinuora played in the first match of the game to zero immediately. Valuable this victory also made of the fact that SaiPalla is enough injuries that two defender played this game as a forward. CHL playoffs shortlist menijä settled in the coatings, so this means that Tappara keep the second leg Lappeenranta to do at least 2 goals more than SAIPA. Then, if the paint is evenly after the second leg, we go to extra time basis across the goal.