maanantai 19. helmikuuta 2018

On aika tullut kiittää #27

Ura, joka alkoi SaiPasta 26 vuotta sitten sisältäen 470 ottelua Suomen liigaa, 128 ottelua NHL, 72 ottelua KHL, 389 ottelua Sveitsin liigassa ja 22 ottelua Suomen maajoukkueessa ja mukaan mahtuu mm.  Stanley Cup finaalit kaudella 2005-2006 Edmonton Oilersin riveissä , valinta liigan parhaaksi maalivahdiksi kausilla  2000-2001 ja 2013-2014 ja liigassa Tapparan riveissä voitettu hopea mitali kaudella 2000-2001 tulee päätökseen tänä keväänä.
Voidaan siis perustellusti puhua Jussi Markkasesta yhtenä seuran legendana,  joka tullaan muistamaan vielä pitkään. Onkin täysin ansaittua, että ura tullaan huomioimaan tämän kauden viimeisessä runkosarjan ottelussa Jussi Markkasen juhlapelissä ja tulevaisuudessa paita tullaan myös nostamaan kattoon, sille kuuluvalle paikalle.


Vaikka pelit loppuvat kentän puolella, jatkuvat työt varmasti taustalla. Markkasella on paljon vielä annettavaa niin seuran maalivahtipuolelle kuin Liiga-SaiPan kolmanneksi suurimpana omistajana seuralle. Markkanen puhui muistaakseni, jossain haastattelussa, miten haluaisi panostaa enemmän seuran juniorityöhön ja se onkin varmasti tulevaisuudessa tärkeimpiä investointeja seuralle. Tässä asiassa on varmasti Markkasella merkittävä rooli. Voidaankin todeta rehellisesti, että on seuralle lottovoitto, että tämän tasoinen pelaaja jää seuraan taustalle, on se rooli sitten mikä tahansa.


Mutta, vaikka se ura on ollut pitkä ja ansiokas, yksi unelma sieltä vielä puuttuu. Kaksi kertaa ollaan käyty lähellä keväällä 1999 ja 2014 ja todennäköisesti tänä keväänä tätä unelmaa päästään jälleen yrittämään. Toivoisinkin, että yleisö tulisi sankoin joukoin joukkueen tueksi Kisapuistoon, sillä tiedän, että tuo joukkue tulee tekemään kaikkensa, että tuo unelma toteutuisi ja Jussi Markkanen saisi arvoisensa päätöksen uralleen.

KIITOS NÄISTÄ VUOSISTA JA UPEASTA URASTA MAALIVAHTI #27 JUSSI MARKKANEN



SaiPan ilmoitus asiasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti