tiistai 27. helmikuuta 2018

Katsaus junioreihin osa 2

Tässä kohtaa on jälleen hyvä vilkaista, miten SaiPan junioreilla on mennyt sitten viime katsauksen jälkeen sekä ketkä ovat joukkueiden parhaat pistemiehet.


A-NUORET

SaiPan A-nuoret jatkoivat alkusarjan jälkeen pelejä nuorten sm-liiga alemmassa jatkosarjassa. SaiPa on pelannut 14 ottelua ja kerännyt näissä 21 pistettä, joka oikeuttaa 10 joukkueen sarjassa 6.sijaan.  Sarjaa johtava Hifk on kerännyt 37 pistettä ja kun pelejä on SaiPalla jäljellä enää 4 tarkoittaa tämä sitä, että joukkue ei voi enää saavuttaa Hifk ja näin ollen ei pääse enää pelaamaan nuorten sm-liigan pudotuspelejä. Eli SaiPan kausi tulee päättymään runkosarjaan.

SaiPan tehokkain pelaaja on ollut vähän yllättäen hyökkääjä Totte Moberg, joka on tehnyt 14 otteluun pisteet 5+7. Tehokkain puolustaja on puolestaan ollut Santeri Koponen, joka on tehnyt 14 otteluun 2+10. Maalivahdeista Kristian Tamminen on pelannut kaikki 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,71 ja se oikeuttaa torjuntatilastossa 5.sijalle.

Hieman jää harmittamaan kokonaisuutena A-nuorten kausi. Ylempi jatkosarjan paikka jäi harmittavasti 1 p päähän, eikä alemmasta jatkosarjasta päästy pelaamaan playoffeja, vaikka tavoite oli. SaiPa ilmoitti tällä viikolla, että ensi kauden valmennus tulee muuttumaan, kun päävalmentajaksi tulee Sveitsistä Kari Martikainen 1+1 vuotisella sopimuksella. Apuvalmentajaksi hän saa Ketterässä tällä kaudella apuvalmentajana toimineen Jouko Viljakaisen. Martikaisen nimittäminen päävalmentajaksi, on selvästi signaali seuralta, että junioripuolelle tullaan satsamaan entistä enemmän resursseja.


B-NUORET

B-nuoret pelasivat loistavan mestiksen alkusarjan, josta lunastivat jouluna paikan loppukaudeksi B-nuorten alempaan sm-sarjaan. Alkusarjan jälkeen ilmoitettiin myös, että päävalmentajana toiminut Jussi Hyvärinen jätti tehtävänsä ja hänen tilalleen valittiin loppukaudeksi viime kauden Liiga-SaiPan päävalmentaja Ari Santanen.  Sopimus on loppukauden mittainen.

B-nuoret ovat pelanneet nyt alemmassa sm-sarjassa 13 ottelua ja keränneet 17 pistettä, joka oikeuttaa  tällä hetkellä 10 joukkueen sarjassa sijalle 9. Pelejä on jäljellä vielä kuitenkin  5 ja sarja on tällä hetkellä todella tasainen. Mahdollisuudet ovat vielä vaikka sarjan kärkeenkin, mutta ero on jo sinne 7 pistettä. Tärkeintä olisi nyt päästä 6 joukkoon, mikä on tällä hetkellä 1 p päässä ja se takaisi ensi kaudeksi paikan SM- alkusarjaan.

SaiPan tehokkain pelaaja on ollut hyökkääjä Matias Mäntykivi, joka on pelannut B:ssä ainoastaan 7 ottelua ja tehnyt niissä tehot  7+4. Tehokkain puolustaja on ollut Eetu Sarell, joka on tehnyt 13 ottelussa pisteet 1+6. SaiPan maalilla on torjunut pääasiassa Lubys Laurynas, joka on torjunut 13 ottelua torjuntaprosentilla 91,48.  Myös B-junioreissa valmennus vaihtuu ensi kaudeksi, kun päävalmentajan paikan ottaa SaiPan oma kasvatti Ville Hämäläinen, joka päättää pelaajauransa tänä keväänä. Sopimus on kestoltaan 2 vuotinen. Apuvalmentajaksi Hämäläinen saa Veli-Pekka Nutikan.

C-NUORET

SaiPa/Ketterä yhteisjoukkue pelasi myös alkukauden SM- karsintaa, jonka jälkeen pelit jatkuivat C-nuorten sm alemmassa jatkosarjassa. Joukkue on pelannut nyt 14 ottelua ja saanut niissä 24 pistettä ja ovat sarjassa tällä hetkellä 4. Sarjassa on pelejä jäljellä vielä 4 ja sarjan kärkipaikkaan on jo 8 pistettä. Kuten B joukkueen tapauksessa,  olisi sama juttu tällä joukkueella, että tärkeintä olisi nyt varmistaa paikka ensi kaudeksi C-nuorten sm-karsintoihin.

SaiPa/Ketterä joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Aleksi Sinkkonen, joka johtaa myös koko sarjan pistepörssiä. Sinkkonen on tehnyt 10 ottelussa 16+9. Tehokkain puolustaja on ollut Aleksi Saarinen, joka on tehnyt 13 ottelussa tehot 3+4. Maalivahtitilastossa 5.sijalta löytyy Juho Markkanen, joka on torjunut 14 oottelu torjuntaprosentilla 90,91.

Myös C-junioreiden valmennus muuttuu ensi kaudeksi, kun C1 junioreiden päävalmentajaksi on valittu Pasi Kupiainen, joka saa apuvalmentajiksi Pepossa tällä kaudella pelanneen Topias Latvalan ja entisen pelaajan Joni Suutarin. C2 junioreiden päävalmentajaksi on valittu Joonas Ruosteinen ja apuvalmentajaksi tulee Olli Auriola, joka on toiminut tällä kaudella Vierumäki Unitedin A-nuorten apuvalmentajana.

SaiPan Naiset

Tasapuolisuuden nimissä otan tähän mukaan myös SaiPan naisjoukkueen tilanteen. SaiPan naiset aloittivat tämän kauden karsimalla naisten mestiksen. Joukkue pelasi karsinnoissa 16 ottelua ja keräsi niissä yhteensä 24 pistettä, joka riitti 7 joukkueen lohkossa sijalle 4. Kun jokaisesta lohkosta ainoastaan kaksi parasta pääsi pelaamaan metsissä, tarkoitti tämä sitä, että joukkue jatkoi pelejä Suomi-sarjan puolella. Suomi-sarjassa SaiPa on pelannut 7 ottelua ja saanut näistä 9 pistettä ja on tällä hetkellä 4 joukkueen lohkossa 3 sijalla. Lohko on kuitekuit äärimmäisen tasainen ja kärkeen on ainostaan matkaa 3 p. Kärkipaikan saavuttamalla saisi ensi kaudeksi paikan naisten mestiksen karsintaan.

SaiPan tehokkain pelaaja on Suomi-sarjassa ollut Eevi Ilvonen, joka on tehnyt 6 otteluun pisteet 3+6. Lisäksi pistepörssin 10 joukosta löytyy myös Riia Hulkko, joka on tehnyt 7 ottelussa tehot 7+0. Maalivahtitilastossa 3.sijalta löytyy Anne Koskinen, joka on torjunut 7 ottelua torjuntaprosentilla 92,31.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti