lauantai 13. toukokuuta 2017

Nuoret lupaukset SaiPaan

SaiPa on hankkinut riveihinsä kaksi nuorta pelaaja, kun 23 vuotias hyökkääjä Topi Nättinen tulee 2 vuoden sopimuksella ja 19 vuotias puolustaja Urho Vaakanainen 1 vuoden sopimuksella. Molemmat pelaajat siirtyvät JYP organisaatiosta SaiPaan.

Hyökkääjä Topi Nättinen on todella potentiaalinen pelaaja, jonka uraa olen seurannut junnuista asti, ja toivonut, että jonakin päivänä pelasi SaiPassa. Nättinen kuului myös junnuvuosina maajoukkueen vakiokalustoon. JYP A nuorissa pelatessaan Nättinen teki parhaalla kaudella 40 otteluun 43 pistettä. Hyökkääjä on myös pelannut 3 vuotta mestiksessä, jossa viimeisellä kaudella 14-15 syntyi 39 ottelussa 40 pistettä. Tämän kauden jälkeen Nättiselle aukesi liigaportit JYP, jossa ei ole pystynyt kuitenkaan vakiinnuttamaan paikkaa. Tästä osoituksena viime kausi meni lainalla liiganousijan Mikkelin Jukureiden joukkueessa. Nättinen pelasi kuitenkin hyvän kauden Jukureissa, kun hän teki 59 otteluun 23 pistettä. Nättisen sopimus JYP olisi vielä jatkunut ensi kauteen, mutta pelaaja ja joukkue päätyivät yhteisymmärryksessä purkamaan sopimuksen. Mielestäni lopullinen läpimurto on Nättisellä vielä tekemättä, ja kaikki edellytykset on siihen Lehterän SaiPassa. Tämän hankinnan myötä näkisin, että SaiPalla olisi äärimmäisen hyvä 2 ketju kasassa, kun muodostetaan ketjuksi Tanus-Löfman-Nättinen. Tässä ketjussa olisi sitä kuuluisaa​ potentiaalia.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=43568

SaiPa on hankkinut puolustukseen nuoren huippulupauksen Urho Vaakanaisen vuoden sopimuksella. Vasta 18- vuotias puolustaja siirtyy SaiPaan JYPistä. Nuoresta iästään huolimatta Vaakanaiselle on kertynyt liigapelejä jo 66 ottelun verran sekä JYPistä että viime kauden päätteeksi konkurssiin menneellä Bluesin joukkueesta. Bluesissa pelatessaan joukkueen apuvalmentajana toimi nykyään SaiPan päävalmentajana toimiva Tero Lehterä, joka kuulemma vaikutti päätökseen siirtyä SaiPaan. Vaakanainen pelasi viime kaudella JYPissä 41 ottelua tehopistein 0+6 ja ±5.  Vaakanainen on Nättisen tavoin kuulunut junnumaajoukkueisiin ja voittanut U18 ikäluokassa mm-kultaa ja mm-hopeaa. Vaakanaisen pelaaminen ensi kaudella SaiPassa ei ole vielä 100 % varma, koska hän suuntaa kesällä NHL varaustilaisuuteen, ja on todennäköisesti ensimmäisen kierroksen varaus. Mutta pidän erittäin todennäköisenä, että pelaa SaiPassa, jos ei varata ensimmäisen 10 joukossa. Tietysti NHL seura, joka hänet varaa päättää asiasta. Uskon kyllä, että vuosi vielä Euroopassa, valmistaisi paremmin Vaakanaista tulevaa NHL uraa varten.

SaiPassa Urho Vaakanainen pääsee tutun valmentajan alaisuuteen. Lisäksi puolustajalle on varmasti luvassa enemmän peliaikaa, mitä JYPissä ei olisi ollut. Todennäköisesti Vaakanainen saa SaiPassa pelata 1-2 parissa. Carson-Vaakanainen tai Maalahti- Vaakanainen parit voisi  olla ihan kokeilemisen arvoiset. Puolustuksessa on hyvä kilpailutilanne ensin kaudella ja tason on oltava korkealla jokaisella, jos meinaa mahtua pelaamaan. Tämä antaa varmasti kaikille kesäharjoitteluun motivaatiota. Tuomenoksa ilmoitti, että Vaakanaisen hankinnan myötä puolustus on valmis. Enää haetaan kuulemma muutamaa hyökkääjä joukkueeseen, jotka todennäköisesti ovat ykköskorin pelaajia.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=180538

YouTube video pelaajasta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti