sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Oksanen SaiPan uusin hankinta

SaiPan uusin hankinta hyökkäykseen on 24-vuotias Ahti Oksanen. Isokokoinen hyökkääjä saapuu SaiPaan ECHL joukkueesta Greenville Rabbits, jossa pelasi viime kaudella 53 ottelua tehden 52 pistettä. Lisäksi pelejä kertyi AHL joukkue Hartford Wolf riveissä 15 ottelun verran ja tehopisteitä syntyi 4. SaiPan kanssa sopimus on 1+1 vuotinen SaiPan optiolla.

Oksanen muistetaan Suomessa parhaiten Blues A-junioreista, kun joukkue voitti hopeaa kaudella 2011-2012. Tuolloin Oksanen pelasi vielä puolustajana ja teki hurjat tehopisteet 47 otteluun 39 pistettä. Oksanen valittiin kauden päätteeksi sarjan parhaaksi puolustajaksi. Tämän jälkeen tie vei seuraavaksi kaudeksi rapakon taakse Bostonin yliopistoon.  Yliopistossa Oksanen vietti kaudet 2012-2016,jonka aikana pelipaikka vaihtui puolustajasta hyökkääjäksi. Hyökkääjänä pelatessaan Oksanen teki kaudella 14-15 40 ottelussa 38 pistettä ja kaudella 15-16 39 ottelussa 36 pistettä. Voidaan sanoa, että pelipaikan vaihto oli onnistunut, vaikka se tapahtui näin myöhäisessä vaiheessa. Yliopiston hyvien kausien jälkeen Oksanen pääsi viime kaudeksi kokeilemaan AHL liigaan, kun Hartford Wolf kiinnitti Oksasen. Kausi ei kuitenkaan alkanut odotusten mukaan, tie vei 15 ottelun jälkeen ECHL liigaan Greenville Rabbits joukkueeseen. Siellä peli sujui todella hyvin, kun 53 otteluun syntyi 52 pistettä.

Oksanen tulee SaiPassa saamaan varmasti isoa roolia. Todennäköisesti tulee pelaamaan 1-2 ketjussa, riippuen, miten pelit lähtee sujumaan. Laitahyökkääjänä viihtyvä hyökkääjä tuo sitä kaivattua kokoa hyökkäykseen ja maalintekoon. Sitä kuuluisaa potentiaalia on tässäkin hankinnassa paljon, niin kuin on monessa muussakin tämän kesän hankinnassa, kuten Tanus, Nättinen ja Vaakanainen. Itse tykkään todella paljon, että saadaan näitä nuoria lupaavia pelaajia. Varmasti tästä suuntauksesta voidaan osittain kiittää Lehterän nimeämistä valmentajaksi. Oksanenkin totesi, jossain haastattelussa, että on kuullut paljon hyvää Lehterän valmennustaidoista, ja siksi myös tämä vaikutti päätökseen tulla SaiPaan. Oksasen hankinnan jälkeen SaiPa hakee vielä 2 hyökkääjä sekä laitahyökkääjä että sentteriä. Huhujen mukaan, toinen hyökkääjä tulee NCAA sarjasta.

Tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=56595

Pelaaja julkistus videon muodossa




Video viime kauden pelistä







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti