sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Jatkosopimuksia

SaiPa on tehnyt jatkosopimukset kahden hyökkääjän ja yhden puolustajan kanssa. Seurassa jatkavat hyökkääjät Antton Mönkäre ja Janne Kettunen sekä puolustaja Markus Kojo.

Hyökkääjä Antton Mönkäre jatkaa seurassa, kun SaiPa on käyttänyt hänen sopimuksessaan olleen option. Mönkäre pelasi viime kaudella lähinnä A-nuorissa isossa roolissa tehden 38 otteluun 14+19. Loppukaudesta Mönkäre nähtiin myös liigassa, kun SaiPa myi parhaat pelaajansa pois. Liigassa Mönkäre sai tililleen 3 syöttöpistettä. Mielestäni Mönkäre kyllä ansaitsisi option käytön. Pelasi liigassa ennakkoluulottomasti ja uskon, että pystyy Lehterän alaisuudessa vielä parantamaan paljon. En osaa sanoa missä ensi kaudella pelaa, mutta saa varmasti ainakin syksyllä näyttöpaikan liigassa. Ehkä kausi miesten Mestiksessä voisi olla se paras vaihtoehto.

Omalle kasvatille Janne Kettuselle on tehty vuoden jatkosopimus, joka sisältää 4 kk try-outin. Kettunen pelasi viime kaudella lähinnä Mestiksessä Savonlinnan SaPkon riveissä. Siellä syntyi 25 ottelussa tehopisteet 8+7. SaiPan mukana Kettunen oli viime kaudella 14 ottelussa. Eniten ihmetystä fanien keskuudessa on tässä sopimuksessa oleva try-out. Hyvin harvoin itse olen ainakin törmännyt tällaiseen järjestelyyn. Itselleni tuli lähinnä mieleen, että Lehterä haluaa nähdä, onko Kettusesta liigapelaajaksi esimerkiksi harjoittelun suhteen, koska tämä sopimus keskittyy lähinnä kesäaikaan. Kettusella on nyt todennäköisesti se viimeinen tilaisuus ottaa pelipaikkaa liigasta, tai sitten kutsuu uudet tuulet.

SaiPa on tehnyt jatkosopimuksen myös puolustaja Markus Kojolle. Kojo tuli kesken kauden SaiPaan paikkaamaan puolustajien vajetta,mutta sopimusta jatkettiinkin kauden loppuun asti. Kausi päättyi kuitenkin loukkaantumiseen.  Itselleni oli yllätys, että Kojo on vasta 23-vuotias. Kyseessä on siis vielä nuori ja potentiaalinen pelaaja. Kojo on myös varsin isokokoinen, kun pituutta on peräti 194 cm, joka on SaiPan puolustuksessa pelkkää plussaa. Fyysisyyttä ei voi olla koskaan liikaa joukkueessa. Lisäksi Kojo on peruspuolustaja, joka hoitaa maalin edustan ja antaa sen helpon ensimmäisen syötön. Itse tykkäsin paljon Kojon peliotteista ja toivonkin, että jatkaisi täällä. Voi nousta ensi kaudella SaiPan puolustuksessa arvoon arvaamattomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti