keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mestiksen maalipörssin voittaja SaiPaan

SaiPa ilmoitti tehneensä 2 vuoden sopimuksen hyökkääjä Jonathan Tanuksen kanssa. Tällä kaudella mestiksen mestaruuden SaPkon paidassa voittanut Tanus teki tällä kaudella mestiksen maaliennätyksen tekemällä 40 maalia. Yhteensä Tanus teki 49 ottelussa 68 pistettä. Tanus muodostikin Teemu Lepauksen kanssa yhden mestiksen parhaista tutkapareista.

Vasta 21-vuotias Tanus on Tampereen Tapparan kasvatti. Liigassa Tanus ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan kuin 2 ottelua Tapparan riveissä. Mestiksessä miesten peleistä kokemusta on kuitenkin kertynyt 127 ottelua. Lisäksi​ Tanukselta löytyy myös kokemusta Amerikan junioriliigasta vietettyään kaudet 2012-2014 OHL joukkueen Peterborough Piratesin riveissä.

Pidän tätä hankintaa ryöstönä SaiPalta. Harvemmin on SaiPaan eksynyt näin nuori pelaaja, joka on jo osoittanut potentiaalia pelaajana miesten tasolla. Yleensä isommat seurat vie tällaiset lahjakkuudet. Suora 2 vuoden sopimus oli myös erittäin hyvä lisä tähän hankintaan. Uskon, että soveltuu Lehterän joukkueeseen hyvin, koska vahvuutena on nimenomaan luistelu ja laukaus. Uskon, että tulee syksyllä samaan näyttöpaikan 1-2 ketjusta. Huomioitavaa on myös se, että Tanus pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä että laiturina. SaPkossa taisi enimmäkseen pelata laitahyökkääjän tontilla. Toivottavasti saa heti syksyllä jo onnistumisia, niin itseluottamus nousee. Kyseessä kuitenkin uusi sarja ja alku menee varmasti opetellessa sarjan tavoille. Lisäksi fyysisyyttä olisi  hyvä tulla lisää, koska ei ole mikään  isokokoinen pelaaja. Tanus tarvitsee vierelle myös hyvän syöttäjän, joka tekee peliä, niin kuin Lepaus oli SaPkossa.

Uran tilastot

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=52918

YouTube linkki











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti