lauantai 10. kesäkuuta 2017

Joukkueen tilanne 11.6.2017

Päätin tehdä uuden katsauksen joukkueeseen, koska uusia pelaajia on liittynyt joukkueeseen. Teen myös jonkinlaista ketjuhahmotelman nykyisistä pelaajista. 

Maalivahdit

Jussi Markkanen
Frans Tuohimaa
Niklas Westerholm

Toivon ja uskon, että Tuohimaa on ensi kaudella meidän ykkösmaalivahti. Keväällä suuren roolin saanut Tuohimaa näytti, että pystyy kantamaan joukkuetta, vaikka paineita ei enää ollutkaan. Markkanen on todella hyvä ja kokenut aisapari Tuohimaalle, toivottavasti saisi vain pelata terveenä. Westerholm saa todennäköisesti pelata ensi kauden A-junioreissa ykkösmaalivahtina. 

Puolustus

Jere Sneck
Kalle Maalahti
Lasse Lappalainen
Lauri Taipalus
Per Savilahti-Nagander
Santeri Koponen
Kasperi Torikka
Brett Carson
Markus Kojo
Urho Vaakanainen

Puolustus on mielestäni riittävän vahva taistellessa 10 joukkoon pääsystä. Tietysti, jos viime kauteen vertaan on useamman pelaajan parannettava. Maalahdelta odotan lopullista läpimurtoa liigassa. Taipaluksen pitäisi löytää samat tehot, kuin viimeeksi SaiPassa pelatessaan. Viime kaudella oli kaukana tästä tasosta. Savilahti-Naganderin pitäisi saada ehdottomasti rohkeutta lisää fyysiseen peliin. Koponen voisi pelata ensi kaudella lainalla Ketterässä Mestistä. Torikka todennäköisesti pelaa vielä A-nuorissa ensi kaudella. Vaakanaisen pelaaminen SaiPassa on vielä epävarma, mutta otan hänet kuitenkin mukaan ketjuihin. Puolustus voisi olla vaikka seuraavanlainen: 

Maalahti - Carson
Taipalus - Vaakanainen
Kojo - Lappalainen
Sneck - Savilahti-Nagander

Hyökkäys

Antton Mönkäre
Eetu Koski
Elmeri Kaksonen
Joni Nikko
Kim Strömberg
Saku Salminen
Valtteri Virkkunen
Ville Koho
Jonatan Tanus
Janne Kettunen
Anssi Löfman
Topi Nättinen
Ahti Oksanen

Hyökkäys näyttää vielä hieman vajaalta. Todennäköisesti tuohon tulee vielä 1-2 hyökkääjä. Hyökkäyksessä on myös tällä hetkellä aika paljon kysymyksiä, joihin saadaan vasta kauden aikana vastauksia. Esimerkiksi riittääkö Tanuksen taso liigassa? Pystyykö Löfman pelaamaan kauden aikana monta peliä ilman loukkaantumisia? Riittääkö Oksasen taso liigassa ykkösketjun rooliin? Jos nämä kysymysmerkit onnistuvat on meillä kasassa potentiaalinen ryhmä, joka voi yllättää kaikki. Lisäksi pitäisi nämä jäljellä olevat hankinnat olla varmoja pistemiehiä ykkösketjuun. Luotan kyllä Tuomenoksan taitoihin löytää sellaiset. Lisäksi kokoonpanon ulkopuolelle jäävät voisivat hakea peliaikaa esimerkiksi Imatralta Mestiksestä Ketterän riveistä. Tällä hetkellä hyökkäys voisi näyttää tältä:

Oksanen - x - x
Tanus - Löfman - Nättinen
Kaksonen - Koho - Nikko
Virkkunen - Koski - Strömberg
Salminen - Kettunen - Mönkäre



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti