perjantai 16. kesäkuuta 2017

Aurinkoisessa satamatapahtumassa paljastettiin uusi hyökkääjä

SaiPa vietti jo perinteiseksi muodostunutta ensi kauden joukkueen julkistamistilaisuutta Lappeenrannan satamassa aurinkoisessa säässä tiistaina. Paikalle oli saapunut runsaasti SaiPan kannattajia ja olin itse myös mukana tilaisuudessa. Tapahtumassa paljastettiin myös uuden hyökkääjän sopimus, josta seuraavaksi lisää.

SaiPa ilmoitti videotaulun välityksellä satamaan saapuneille faneille tehneensä 1+1 vuotisen sopimuksen hyökkääjä David Goodwinin kanssa. 25-vuotias keskushyökkääjä​ saapuu NCAA joukkue Penn State Universitystä. Siellä hän on pelannut viimeiset 4 vuotta toimien joukkueen kapteenina. Viime kaudella Goodwin pelasi 39 ottelua tehopistein 11+27 ja ± lukemalla +15. Itselleni ei tullut tämä varsinaisena yllätyksenä, kun huhua oli jo liikenteessä pidemmän aikaa. Goodwin pystyy myös pelaamaan laitahyökkääjänä, johon hänet todennäköisesti SaiPassa laitetaan. Ei ole hirveästi odotuksia tästä miehestä, koska melko tuntematon pelaaja kyseessä. Lisäksi hän tulee ensimmäistä kertaa pelaamaan Eurooppaan ja myöskin ensimmäistä kertaa miesten tasolle. Tuomenoksa kertoi tilaisuudessa, että Goodwin vahvuudet ovat nimenomaan luistelussa ja laukauksessa. Fysiikassa on Tuomenoksa mukaan eniten kehitettävää, joka kuulemma ehditään saamaan kauden aikana kuntoon. Mielenkiinnolla jään odottamaan millainen pelaaja on kyseessä. Tuomenoksa totesi lisäksi, että yhtä hyökkääjä vielä haetaan, joka on todennäköisesti se ykkösketjun keskushyökkääjä. Lisäksi Tuomenoksa totesi, että moni muukin seura hakee tälle paikalle, vaikka pelaajia on tarjolla.

Satamassa haastateltiin myös paluun tehnyttä​ Anssi Löfmania. Anssi sanoi, että on mukava palata kasvattajaseuraansa pitkän tauon jälkeen. Kun kysyttiin millaisen pelaajan SaiPa saa sitten viime kerran jälkeen, niin Anssi totesi siihen, että kokeneemman ja kokonaisvaltaisemman pelaajan. Kun häneltä kysyttiin millainen päävalmentaja Tero Lehterä on, niin totesi Löfman, että paljon uutta on tuonut harjoitteluun.

Lisäksi satamassa haastateltiin myös toinen uusi kasvo, kun Urho Vaakanainen kävi haastattelussa. Vaakanainen oli vasta ensimmäistä päivää Lappeenrannassa, kun hän on välillä käynyt Amerikassa NHL varaustilaisuuteen liittyvissä asioissa. Kun kysyttiin millaisin odotuksin tulee SaiPaan, niin Vaakanainen totesi, että ehdottomasti parantamaan ainakin viime kaudesta, mikä ei kuulemma omalta osalta mennyt kovin onnistuneesti.

Lisäksi haastatteluun otettiin vielä uusi päävalmentaja Tero Lehterä. Lehterältä kysyttiin miten harjoitukset ovat sujuneet joukkueen kanssa, niin kuulemma hyvin on mennyt, kun joukkueessa on paljon urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Harjoittelussa ollaan pyritty lisäämään nopean pelin ominaisuuksia, esimerkiksi notkeutta hakemalla eikä vain rautoja nostettu. Joukkue jää myös tämän viikon jälkeen omatoimiselle jaksolle, mutta Lehterä on antanut suunnitelmat pelaajille. Omatoiminen jakso kestää pelaajilla 6 viikkoa, jonka jälkeen edessä on testit ja sen jälkeen alkaakin jo melkein heti harjoitusottelut Rauman Pitsiturnauksessa.

Loppuun voisin vielä todeta, että tapahtuma oli jälleen todella onnistunut. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja paljon uusia ihmisiä sai tavata. Mukavaa, että kesälläkin on mahdollisuus nähdä joukkuetta, eikä vaan syksystä kevääseen. Uskon, että tämä tapahtuma on tullut jäädäkseen ja mielelläni myös ensi vuonna olen mukana.

Uuden pelaajan julkistusvideo





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti