tiistai 14. elokuuta 2018

SaiPa A-nuorten kesärinki osa 2

Edellisessä tekstissä käsittelin tulevan kauden A-nuorten joukkueen kesäringissä olevat maalivahdit ja puolustajat. Tässä tekstissä on tarkoitus käydä ringissä olevat hyökkääjät läpi lisättynä muutamalla kommentilla.


Patrik Ruotsalainen: 20-vuotias hyökkääjä kuului jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten joukkueeseen. Kausi meni kuitenkin lainalla Imatran Ketterän A-nuorten mestistä pelatessa. Ruotsalainen teki 25 otteluun tehopisteet 7+5. En jaksa uskoa, että Ruotsalainen tulee kuulumaan ensi kauden joukkueeseen vaan joutuu etsimään itselleen uutta seuraa.

Jakub Wojnar: 19-vuotias hyökkääjä siirtyy SaiPaan kotimaastaan Tsekistä, jossa pelasi viime kaudella Sparta Prahan A-nuorten joukkueessa. Wojnar teki 23 ottelussa tehot 7+11 ja tilille kertyi myös yksi ottelu Tsekin pääsarjassa Spartan joukkueessa ilman tehopisteitä. Wojnar on varmasti yksi mielenkiintoisimmista nimistä ensi kauden hyökkäyksessä ja häneltä todennäköisesti myös odotetaan pisteitä isossa roolissa.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/236360/jakub-wojnar


Jesse Hallikas: 21-vuotias hyökkääjä kuului jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten joukkueeseen. Hallikas pelasi 44 ottelua ja teki tehopisteet 20+14 ja oli SaiPan toiseksi tehokkain hyökkääjä Sebastian Sjöholmin jälkeen. Mielestäni Hallikas pystyy pelaamaan vielä tällä kaudella A-nuorissa, jos hänellä on sopimus Liiga-SaiPan kanssa. Ainakaan vielä ei tällaista sopimusta löytynyt, mutta uskon että tulee jatkamaan SaiPassa. Lisäksi Hallikaan kautta rikko heinäkuussa alkanut armeija joka pitää hänet sivussa alkukauden peleistä.


Anton Hyvärinen: 20-vuotias keskushyökkääjä aloittaa 3.kautensa SaiPan A-nuorissa. Hyvärinen pelasi viime kaudella 48 ottelua ja teki tehot 2+11. Mielestäni myös Hyvärisen kohdalla voidaan odottaa hyvää kautta. Tulee saamaan isoa roolia ja on kehittynyt tasaisesti vuosi vuodelta. Kuuluu ehdottomasti tulevaan joukkueeseen.

Markus Piik: 19-vuotias SaiPan oma kasvatti pelasi jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten joukkueeseen. Piik teki 36 ottelussa tehot 7+3. Lisäksi Piik kävi lainalla Imatralla pelaamassa nuorten mestistä 2 ottelun verran ilman tehopisteitä. Piik ei ole mikään hirveä kiekollinen pelaaja vaan enemminkin alakenttien rouhija, joka on myös tärkeä alivoimalla. Uskon, että päävalmentaja Martikainen tykkää Piikin pelityylistä ja tulee näin ollen jatkamaan joukkueessa.

Jerkko Häkkinen: 19-vuotias SaiPan oma kasvatti aloitti viime kauden Turussa TPS A-nuorten joukkueessa, jossa pelasi 7 ottelua ilman tehopisteitä. Tämän jälkeen Häkkinen palasi takaisin Lappeenrantaan ja kävi vielä ennen paluutaan lainalla 2 ottelun verran Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä pelaamassa ja teki tehot 0+2. Loppukaudella SaiPassa Häkkinen pelasi 33 ottelua tehopistein 8+8. Myös Häkkinen on ehdottomasti pelaaja, jolta odotan isoa roolia joukkueessa ja paljon tehoja hyökkäyspäässä.

Taavi Heikkinen: 19-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 44 ottelua tehopistein 6+2. Lisäksi Heikkinen kävi myös pelaamassa B-nuorten mestis karsinnoissa 1 ottelun. Heikkinen pystyy paljon parempiin tehoihin mitä viime kaudella vielä nähtiin, toisaalta roolikin oli 3-4 kentässä. Jos saa tälle kaudelle isomman roolin, tulee pisteet ehdottomasti paranemaan. Näitä odotuksia voidaan myös nostaa siksi, että Heikkinen on kuulemma harjoitusotteluissa ollut todella hyvä. Tulee siis todennäköisesti kuulumaan ensi kauden joukkueeseen.

Jere Maarnela: 19-vuotias hyökkääjä jatkaa joukkueessa viime kauden tapaan. Maarnela teki viime kaudella A-nuorten sm-sarjassa 44 ottelussa tehot 8+5, mikä on mielestäni erittäin hyvä ensimmäiselle kaudelle A-nuorten sm-sarjassa. Maarnela on pienikokoinen, mutta erittäin nopea hyökkääjä. Mitä itse kävin viime kaudella joukkueen pelejä katsomassa, teki nimenomaan Maarnela suurimman vaikutuksen. Maarnelalta voidaan hyvin odottaa yli 20 p kautta, jos kehitys jatkuu samaan tahtiin.

Rasmus Örså: 19-vuotias SaiPan oma kasvatti pelasi jo viime kaudella SaiPassa A-nuorten joukkueeseen. Hyökkääjä teki ensimmäisellä kaudella A-nuorten sm-sarjassa 46 ottelussa tehot 0+5. Örså pelasi myös viime kaudella 3-4 ketjussa ja oli tärkeä mies alivoimassa. Uskon, että tälle kaudelle rooli tulee olemaan hyvin pitkälti samanlainen.

Joonatan Tujula: 19-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella A-nuorten sm-sarjassa 40 ottelua tehopistein 3+3. Lisäksi Tujula kävi pelaamassa Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä 1 ottelun ilman tehopisteitä. Tujula pelasi myös viime kaudella lähinnä 3-4 kentässä sekä alivoimaa. Luulen, että rooli tulee olemaan melko samanlainen myös tällä kaudella.

Sakke Huolman: 18-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella B-nuorten mestis karsinnoissa 15 ottelua ja teki tehopisteet 9+12. Lisäksi hyökkääjä pelasi B-nuorten sm-sarjassa 16 ottelua tehoin 6+5. SaiPalla on kesäringissä todella monta viime kaudella B-nuorissa pelannutta pelaajaa ja uskon, että kaikki eivät tule vielä ensi kaudeksi joukkueeseen mahtumaan. Uskon, että Huolman on yksi, joka lähtee hakemaan peliaikaa Imatralta A-nuorten mestiksestä.

Riku Lakka: 18-vuotias hyökkääjä pelasi myös viime kaudella B-nuorissa. Lakka teki mestis karsinnoissa 10 ottelussa 3+4. B-nuorten sm-sarjassa hyökkääjä pelasi 18 ottelua tehopistein 2+8. Lisäksi Lakka pelasi B-nuorten kakkosjoukkueessa suomi-sarja karsintaa 3 ottelua ja teki tehopisteet 2+3. En myöskään jaksa uskoa, että Lakka tulee mahtumaan hyökkäykseen vaan pelipaikkaa pitää lähteä hakemaan muualta.

Topias Mönkäre: 18-vuotias hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi SaiPaan pääkaupunkiseudulta GrIFK joukkueesta. Mönkäre pelasi B-nuorten mestis karsinnoissa 20 ottelua ja teki tehopisteet 19+22  B-nuorten sm-sarjassa Mönkäre pelasi 14 ottelua ja teki 3+11. Lisäksi Mönkäre pääsi myös kokeilemaan A-nuorten sm-sarjassa 7 ottelua tehopistein 0+1. Mönkäre on B-nuorista se, joka on todennäköisesti lähimpänä paikkaa pelata ensi kaudella A-nuorten sm-sarjassa. Pieni lisätieto loppuun, Topias Mönkäre on viime kaudella SaiPassa pelanneen Antton Mönkäreen pikkuveli.

Eetu Pulli: 18-vuotias pienikokoinen hyökkääjä pelasi viime kaudella SaiPassa B-nuorten mestis karsinnoissa 24 ottelua ja teki tehopisteet 19+13. Lisäksi pelejä tuli myös B-nuorten sm-sarjassa 18 ottelun verran tehopisteillä 7+2. Myös Pullin kohdalla on vielä vaikea nähdä, että mahtuisi jo ensi kaudeksi joukkueeseen vaan tulee todennäköisesti pelaamaan pelejä Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä. SaiPalla oli kuitenkin todella hyvä viime kauden B-nuorten joukkue ja se näkyy monen kohdalla, jotka ovat päässeet harjoittelemaan A-nuorten mukana. Pulli toimi myös viime kaudella B-nuorissa kapteenina, eli ilmeisen pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa. Pullilla on eniten haasteita fysiikan kanssa, koska on sen verran pienikokoinen.

Henri Rahkonen: 17-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella SaiPassa B-nuorten sm-sarjassa 17 ottelua tehopistein 1+1. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin Rahkonen voi vielä jatkaa ensi kaudella B-nuorissa.

Eetu Santanen: 18-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella SaiPassa B-nuorten mestis karsinnoissa 22 ottelua ja teki tehopisteet 14+17. Loppukaudella, kun joukkue pääsi B-nuorten sm-sarjaa, teki Santanen 18 ottelussa tehot 4+7. Santasella on Topias Mönkäreen tavoin mahdollisuus ottaa pelipaikka tulevasta joukkueesta. Tietysti rooli tulee varmasti alussa olemaan pienempi mitä viime kaudella, mutta jos kehitys jatkuu samanlaisena, on Santanen ehdottomasti tulevaisuuden pelaaja. Pieni lisätieto loppuun, Santanen on SaiPassa pitkän uran pelaajana ja valmentajana tehneen Ari Santanen poika.

Jani Taskula: 17-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella SaiPassa B-nuorten sarjassa. Mestis karsinnoissa Taskula teki 24 ottelussa hyvät tehot 19+22. Sm-sarjassa peli ei enää ollut yhtä tehokasta, kun hyökkääjä teki 18 ottelussa tehot 5+3. Taskula todennäköisesti pelaa ensi kaudella vielä lähinnä B-nuorten mukana.

Matias Mäntykivi: 17-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella jo SaiPassa A-nuorten sm-sarjassa 29 ottelua tehopistein 8+5. Lisäksi Mäntykivi kävi pelaamassa B-nuorten mestis karsinnoissa 14 ottelua ja teki tehopisteet 14+18. B-nuorten sm-sarjassa hyökkääjä pelasi 12 ottelua ja teki 13+11. Mäntykivi kuuluu SaiPan suurimpiin lupauksiin, siitä kertoo myös Liigaan tehty monivuotinen sopimus. Tuleva kausi menee kuitenkin varmasti vielä A-nuorten mukana. Mäntykiveltä voidaan pisteiden valossa odottaa hyvää kautta.

Jaakko Nikkinen: 18-vuotias Nikkinen pelasi viime kaudella B-nuorten mestis karsinnoissa 22 ottelua ja teki tehopisteet 10+14. Loppukaudella SaiPassa B-nuorten sm-sarjassa Nikkinen 8 ottelua ilman tehopisteitä. Lisäksi Nikkinen kävi pelaamassa B-nuorten kakkosjoukkueessa suomi-sarja karsintaa 1 ottelun verran sekä B-nuorten aluesarjaa 6 ottelua tehopistein 0+6. En ylläty, jos Nikkinen ei tule mahtumaan joukkueeseen ja menee esimerkiksi lainalle Imatralle Ketterän A-nuorten mestistä pelaavaan joukkueeseen.

Jesse Viskari: 19-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Imatralla Ketterän riveissä A-nuorten mestistä. Viskari teki kovat tehot, kun 43 ottelussa syntyi pisteet 26+43. Lisäksi hyökkääjä pääsi kokeilemaan taitoja 1 ottelun verran miesten mestiksessä ilman tehoja. Viskari on itselleni erittäin tuttu pelaaja, koska hänen joukkueensa pelejä tuli viime kaudella käytyä katsomassa. Viskari on äärimmäisen nopea ja hyvä pelinrakentaja, jolla on kaikki mahdollisuudet pärjätä myös A-nuorten sm-sarjassa. Onkin mielenkiintoista nähdä miten Viskari ensi kaudella tulee joukkueessa pelaamaan.

Tilastot

https://www.eliteprospects.com/player/314443/jesse-viskari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti