maanantai 30. huhtikuuta 2018

SaiPalle uusi toimitusjohtaja

SaiPa piti torstaina tiedotustilaisuuden, jonka aihe tuli kaikille varmasti yllätyksenä. Organisaatio nimittäin ilmoitti, että nykyinen toimitusjohtaja Marko Ek siirtyy sivuun ja tilalla aloitta 1. 5.2018 juuri pelaajauransa lopettanut seuran yksi omistajista 42-vuotias Jussi Markkanen. SaiPa siirtyy siis samalla omistajavetoiseen johtamiseen, jollaista ei liigassa taida olla kuin Ilveksellä.

Itselleni tämä tieto tuli kyllä todella puskista, niin kuin varmasti monelle muullekin. Ek tuli kuitenkin SaiPaan toimitusjohtajaksi isosta firmasta, jossa oli jo pitkään toiminut johtotehtävissä. Tietysti Kallioniemen jälkeen saappaat olivat myös melko isot täytettäväksi. Mielestäni taloudellisesti Ek hoiti homman moitteetta kun molempina vuosi organisaatio teki voittoa, vaikka joukkue ei varsinkaan viime kaudella pärjännytkään. Myös tältä kaudelta on organisaatio tekemässä 7.perättäisen taloudellisesti positiivisen tuloksen. Se, mikä kuva Ekistä kuitenkin jäi varsinkin kannattajille oli melko etäinen kuva. Sellaista huhua on myös kuulunut, että myös kanssakäyminen yhteistyökumppaneiden kanssa jäi vähemmälle, mitä Kallioniemen aikana. Lisäksi pitää muistaa myös muutaman henkilön poislähteminen organisaatiosta omasta tahdosta, mikä viittaisi firman sisäisiin henkilöstö ongelmiin. Lisäksi Ek sanoi, että sai ilmoituksen tästä vaihdosta viikkoa ennen. En kuitenkaan olisi ihan ehkä näin nopeaa vaihdosta tehnyt, vaan olisin todennäköisesti palkannut Jussin ensi kaudeksi vara toimitusjohtajaksi ja Ek kanssa olisivat yhdessä johtaneet kauden verran organisaatioita, jolloin Jussi olisi päässyt kunnolla sisään tehtäviin.

Jussi Markkanen hyppää suoraan siis peliuran jälkeen toimitusjohtajaksi. Haaste on todella iso Jussille ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten Jussi pystyy homman hoitamaan, koska minkäänlaista kokemusta Jussilla ei tietääkseni työstä ole, muuta kuin mitä on nyt seuran omistajana toiminut. Itse luulin, että Jussi aloittaa seurassa muissa tehtävissä ja tämän nimityksen aika on myöhemmin. Se mikä ero kuitenkin Jussilla verrattuna Ek on, että Jussi on aina hyvin vahvasti liitetty osaksi SaiPaan, kun hänestä puhutaan. Markkanen on henkilö, jonka Etelä-Karjalassa kaikki tuntevat, mutta myös muuallakin, mikä todennäköisesti vaikuttaa myös yhteistyökumppaneiden hankintaan positiivisesti. Jussista on muutenkin jo pelaajauran aikana usein tullut esille, että haluaa olla kehittämässä seuraa vahvasti eteenpäin omalla panoksella. Tässä asemassa Jussi pääsee vielä voimakkaammin vaikuttamaan asioihin.

Jussia odottaa mielenkiintoiset haasteet, kun seuralla on ensi kaudella 70-vuotis juhlakausi ja kannattajat odottavat jonkinlaista satsausta joukkueeseen ja pelaaja budjettiin ja lisäksi taustalla käydään edelleen vilkasta keskustelua uudesta jäähallista. Lisäksi uskon, että Markkanen tulee laittamaan myös SaiPan junioriorganisaation parempaan kuntoon, että edustusjoukkue hyötyisi siitä enemmän tulevaisuudessa.  Tehtävä ei tule olemaan Jussille varmasti helppo, mutta suurella SaiPan sydämellä ja tukijoukoilla tulee varmasti pärjäämään tehtävässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti